«Πεινάω!» ήταν η πρώτη λέξη του 7χρονου που επέζησε σε δάσος με αρκούδες επι 6 ημέρες!

Η εξαφάνιση του 7χρονου αγοριού σε ένα δάσος γεμάτο αρκούδες στην Ιαπωνία συγκίνησε όλο τον πλανήτη ειδικά όταν έγινε γνωστό ότι εκεί βρέθηκε γιατί τον εγκατέλειψαν οι γονείς του για να τον συνετίσουν. Η περιπέτειά του είχε αίσιο τέλος αφού μετά από 6 ημέρες σε ένα δάσος που η θερμοκρασία πέφτει στους 7 βαθμούς όταν νυχτώνει αφού βρέθηκε ζωντανός.

Μάλιστα, στον άνδρα των σωστικών συνεργείων που τον βρήκε ζωντανό του είπε: «Πεινάω!» και καταβρόχθισε ρύζι και ψωμί. Ο μικρούλης Γιαμάτο Τανούκα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο υποφέροντας από εξάντληση και αφυδάτωση αλλά ευτυχώς χωρίς να έχει τραυματισθεί.

Πως επιβίωσε; Η αλήθεια είναι ότι το παιδί αυτό ακολούθησε το ένστικτό του και αυτό τον έσωσε. Τον ανακάλυψαν σε μια παλιά βάση του στρατού σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το σημείο που είχε εξαφανιστεί. Το περασμένο Σάββατο, οι γονείς του τον ανάγκασαν να βγεί από το αυτοκίνητο για να τον τιμωρήσουν για την συμπεριφορά του και τον εγκατέλειψαν σε ένα δασικό δρόμο. Όταν επέστρεψαν λίγα λεπτά αργότερα είχε εξαφανιστεί.


Το παιδί όπως είπε στους διασώστες περπάτησε μόνος του σε μεγάλη απόσταση και έτσι έφτασε στην εγκαταλελειμένη βάση. Ο στρατιώτης που τον βρήκε ξεκλειδώνοντας τις εγκαταστάσεις τον ρώτησε: «Είσαι ο Γιαμάτο;» και το παιδί του απάντησε «Ναι».

Ο πατέρας του 7χρονου Γιαμάτο έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους λέγοντας: «Τον έχουμε μεγαλώσει με πολλή αγάπη. Δεν φανταζόμουν ότι θα γινόταν αυτό. Το παρατραβήξαμε. Νόμιζα ότι το κάναμε για το καλό του γιού μας».

Όταν τον ρώτησαν τι είπε στο παιδί του με δάκρυα στα μάτια απάντησε: «Του είπα συγγνώμη που του προκαλέσαμε τόσο πόνο».

Το πιτσιρίκι κοιμόταν ανάμεσα σε δυο στρώματα και έπινε νερό από μια βρύση έξω αό την βάση. Ο γιατρός που τον εξέτασε είπε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση αν σκεφτεί κανείς ότι επι έξι ημέρες ήταν νηστικός.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη