ΔΕΗ: Μειωμένοι 15% οι λογαριασμοί από τον Ιούλιο

Η έκπτωση για όσους είναι συνεπείς στις πληρωμές των λογαριασμών του ρεύματος θα φανεί με τους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ τον Ιούλιο όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Μανώλης Παναγιωτάκης.

Την έκπτωση που θα είναι 15% θα δουν στους λογαριασμούς του και όσοι έχουν κάνει διακανονισμό των οφειλών τους και είναι συνεπείς στις πληρωμές.

Μάλιστα, ακόμη και όσοι δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση μπορούν μέχρι τις 31 Ιουλίου να επωφεληθούν από το ευνοϊκό πρόγραμμα διακανονισμών και να ξεκινήσουν να απολαμβάνουν την έκπτωση.

Το πρόγραμμα της έκπτωσης δεν έχει ημερομηνία λήξης και αν κάποιος ληξιπρόθεσμος πελάτης γίνει συνεπής θα απολαμβάνει την έκπτωση. "Πρόκειται ουσιαστικά για μείωση τιμολογίων", ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης.

Η έκπτωση δεν αφορά ωστόσο στο σύνολο του λογαριασμού, αλλά στο ανταγωνιστικό σκέλος του, δηλαδή σε ό,τι αφορά στο καθαρό ποσό του ρεύματος.

Για έναν οικιακό καταναλωτή με λογαριασμό ρεύματος 169 ευρώ η μείωση δεν θα είναι 25,35 ευρώ, αλλά μικρότερη.
Αυτό καθώς στον λογαριασμό των 169 ευρώ εκτός από το κόστος του ρεύματος στα 108,78 ευρώ υπάρχει και χρέωση για τον Δήμο την ΕΡΤ κλπ η οποία είναι αξίας 60,22 ευρώ. Έτσι η μείωση σε ό,τι αφορά στο ρεύμα θα είναι θα είναι της τάξης των 16,31 ευρώ και συνολικά ο λογαριασμός θα πέσει κατά 9,6% δηλαδή θα μειωθεί από τα 169 ευρώ στα 152,69 ευρώ.

Την ίδια ώρα η ΔΕΗ “τρέχει” άλλη μια έκπτωση για τα νοικοκυριά.

Όσοι πλήρωναν εμπρόθεσμα μέσα στο 2015 θα κερδίσουν φέτος τη διπλάσια αξία του παγίου τους η οποία θα αφαιρεθεί από το ποσό.

Έτσι για έναν καταναλωτή όπως ο παραπάνω θα υπάρξει μια επιπλέον μείωση στο τετράμηνο της τάξης των 13,94 ευρώ.
Συνολικά ο παραπάνω καταναλωτής μέσα σε έναν χρόνο με τις εκπτώσεις που θα του προσφερθούν θα έχει ένα όφελος της τάξης των 91 ευρώ.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη