Βόλος: Παρακαλούσε για τη ζωή του αλλά τον σκότωσαν - Τα τελευταία λόγια στους δολοφόνους του

Ο άτυχος άντρας περικυκλώθηκε από τους ληστές μέσα στο σπίτι του - Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν για τον ίδιο μαρτυρικά...

''Ζωντανεύουν'' στην Ανακρίτρια Βόλου με τις πρώτες απολογίες των δύο εκ των πέντε κατηγορούμενων, τα τελευταία μαρτυρικά λεπτά της ζωής του 91χρονου πρώην συνταξιούχου τραπεζικού Αντώνη Ιωάννου, ο οποίος εξέπνευσε την Τρίτη 12 Απριλίου, στην αποθήκη του σπιτιού του όπου οι ληστές τον οδήγησαν, τον έδεσαν και τον φίμωσαν. «Εχω λεφτά, να σας τα δώσω», παρακαλούσε ο άτυχος ηλικιωμένος σοκαρισμένος. Λίγο πριν ο 39χρονος τσιγγάνος φέρεται να τον έσπρωξε στην αυλή, με αποτέλεσμα ο 91χρονος να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο πάτωμα. Ηταν η στιγμή που ο 39χρονος εισέβαλλε στο σπίτι με τον 41χρονο υπαξιωματικό Αεροπορίας και τον 34χρονο ιδιωτικό υπάλληλο το πρωί της Τρίτης γύρω στις 09.00, λίγη μόλις ώρα δηλαδή προτού η γειτόνισσα ακούσει τα βογκητά του άτυχου 91χρονου και καλέσει σε βοήθεια.


Και οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι τη Μ. Παρασκευή από την Ανακρίτρια Βόλου. Ο 41χρονος Υπαξιωματικός, που φέρεται να μπήκε στο σπίτι του ηλικιωμένου το μοιραίο πρωινό και ο 57χρονος Ρομά που ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Ρομά και Βολιωτών για τη δράση και ισχυρίστηκε ότι περιορίστηκε στο ρόλο του οδηγού - μεταφορέα των τεσσάρων εκ των δραστών, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα - ανακριτή οδηγήθηκαν στα κρατητήρια μετά την απολογία τους γύρω στη 13.00 το μεσημέρι.

Αμφότεροι υποστήριξαν ότι δεν είχαν καμία σχέση με τη ληστεία και ότι δεν άσκησαν καμία βία στον άτυχο ηλικιωμένο. Επαναλάμβαναν ότι είχαν σκοπό να κλέψουν χρήματα και όχι να κάνουν κακό στον 91χρονο και δήλωναν μετανοιωμένοι για τις πράξεις τους. Ισχυρίζονταν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για τη φίμωση του ηλικιωμένου, τη δέσμευση των χεριών του, τις γρατζουνιές με αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη, τον τραυματισμό του παππού στους πνευμοθώρακες.

Τι είπε ο Υπαξιωματικός
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος φέρεται να υποστήριξε στην Ανακρίτρια Βόλου ότι ο ίδιος δεν μπήκε στο σπίτι, αλλά φυλούσε τον παππού στην αποθήκη. Μέχρι εκείνη τη στιγμή που προσδιορίζεται γύρω στις 9 το πρωί υποστήριξε ότι οι συνεργοί του ούτε είχαν δέσει τον άτυχο ηλικιωμένο, ούτε τον είχαν φιμώσει. Όπως σύμφωνα με πληροφορίες περιέγραψε, παραμόνευε έξω από το σπίτι με τον 39χρονο Ρομά και τον 34χρονο ιδιωτικό υπάλληλο φίλο του να βγει ο ηλικιωμένος έξω. Τότε εντελώς αιφνίδια, όπως ισχυρίστηκε, ο 39χρονος τον έσπρωξε με δύναμη, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να πέσει στο πάτωμα.

Ολοι μαζί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οδήγησαν τον 91χρονο στην αποθήκη. Ο υπαξιωματικός έμεινε να φυλάει τον ηλικιωμένο, ενώ οι άλλοι δύο άρχισαν να ψάχνουν στο σπίτι για χρήματα. Ο παππούς τον παρακαλούσε να τους δώσει τα χρήματα, που έχει. Εκείνος απαντούσε ότι «δεν αποφασίζω εγώ», ώσπου δεν άντεξε άλλο και αποχώρησε από το σπίτι. Ο 41χρονος υποστήριξε ότι αργότερα δεν μίλησε με κανέναν από τους κατηγορουμένους ούτε ήξερε τι συνέβη. Συνάντησε τυχαία μόνο, σύμφωνα με πληροφορίες, τον 39χρονο, ο οποίος του είπε ότι δεν βρήκαν χρήματα να πάρουν.

Τι είπε ο 57χρονος
«Δεν είμαι δολοφόνος» έλεγε και επαναλάμβανε στην Ανακρίτρια Βόλου ο 57χρονος Ρομά που, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε την οφειλή στον ιδιωτικό υπάλληλο και τον κάλεσε να πάρει μέρος στη ληστεία για να τον ξεπληρώσει. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε τίποτα απολύτως για το σκηνικό του φονικού. Οπως φέρεται να δήλωσε, εκείνος ανέλαβε μόνο να μεταφέρει τους τρεις εκ των δραστών, τους δύο Βολιώτες και τον 39χρονο Ρομά. Δεν γνωρίζει καν ποιο είναι το σπίτι του άτυχου 91χρονου, είπε, καθώς άφησε τους συνεργούς τους σε απόσταση 100 μέτρων από το σημείο - στόχο της υποτιθέμενης κλοπής.

Ο ίδιος και ο 63χρονος Ρομά, σύμφωνα με την απολογία του, περίμεναν τους υπόλοιπους πίνοντας καφέ σε περιοχή κοντά στο νοσοκομείο. Τελικά ο τρίτος Ρομά που ανέμεναν τηλεφώνησε και του ζήτησε να τον πάρει καθώς είχε αποχωρήσει τρέχοντας από το σπίτι. Ο 39χρονος φέρεται να δήλωσε ότι οι άλλοι δύο δεν είχαν καλό σκοπό. Επίσης είπε ότι δεν βρήκε χρήματα. Ο 57χρονος τον πήρε και τον άφησε στη συνέχεια στα Δικαστήρια όπως του ζητήθηκε και αποχώρησε.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη