Και νέα παράταση αποχής από τους δικηγόρους

Μέχρι και τη Μεγάλη Δευτέρα 24 Απριλίου 2016 συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας. Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε επίσης να συνεδριάσει στις 23 Απριλίου 2016 προκειμένου να εκτιμηθούν οι έως τότε εξελίξεις στο ασφαλιστικό.

Η απόφαση για παράταση της αποχής ελήφθη λόγω της κατάθεσης του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή εντός της προσεχούς εβδομάδας, χωρίς ουσιώδεις αλλαγές σύμφωνα με την εξαγγελία των συναρμόδιων Υπουργών στη συνέντευξη στις 12 Απριλίου 2016.

Επιπλέον, ομόθυμη ήταν η αντίδραση της Συντονιστικής Επιτροπής στην δημοσιοποιηθείσα (και μη διαψευσθείσα) κυβερνητική πρόταση για αύξηση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24%. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση «η επιβολή ΦΠΑ ειδικά στις δικηγορικές υπηρεσίες προσβάλλει το συνταγματικό δικαίωμα των διαδίκων για πρόσβαση στη δικαιοσύνη και δικαστική προστασία καθώς και την αρχή της ισότητας των διαδίκων».

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη