Χαράτσι στη βενζίνη από τον ΦΠΑ

Αν υπολογίσει κανείς και την αύξηση του φόρου, τότε με δυο κινήσεις η κυβέρνηση θα... πετύχει να εξανεμίσει οποιοδήποτε όφελος των καταναλωτών από τη μείωση της τιμής της βενζίνης σε ολόκληρο τον υπόλοιπο πλανήτη.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων η αύξηση κατά μία μονάδα του Φ.Π.Α. από 23% στο 24%, μεταφράζεται με αύξηση της λιανικής τιμής των καυσίμων κατά 10 λεπτά το χιλιόλιτρο.
Όσο για τις πληροφορίες, για ενδεχόμενη αύξηση κατά 4 – 5% και του Ε.Φ.Κ στα καύσιμα, η ΠΟΠΕΚ ελπίζει να διαψευστούν άμεσα.
Μια αύξηση σε ΦΠΑ και ΕΦΚ θα εκτινάξει την τιμή από το 1,32 που είναι σήμερα κατά μέσο όρο στην Αττική περίπου στα 1,45 ευρώ το λίτρο, επιβαρύνοντας κατά πολύ τους καταναλωτές.
Το ερώτημα βέβαια και πάλι είναι γιατί δανειστές και κυβέρνηση επιμένουν σε μέτρα αύξησης φόρων τη στιγμή που έχει αποδειχθεί στην πράξει ότι τα έσοδα του κράτους μειώνονται. Αυτό συνέβη και με την τελευταία αύξηση στον ΦΠΑ, αλλά και με τις μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα με το κράτος να έχει απώλειες που έφτασαν συνολικά τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη