Λάρισα: Θέλησε να μάθει τα μυστικά της και καλείται να πληρώσει 10.000€ - Άναψε φωτιές ο κωδικός του email!

Θέμα συζήτησης η απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Λάρισας - Ο κωδικός του email και οι απόψεις του άντρα και της γυναίκας...

Ακριβά κλήθηκε να πληρώσει σε πρώτο βαθμό, την παραβίαση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εν διαστάσει συζύγου του ένας Λαρισαίος σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας και έπειτα από αγωγή που κατέθεσε η γυναίκα εναντίον του. Σύμφωνα με αυτή «ο εν διαστάσει σύζυγός της, αφενός παραβίασε το απόρρητο ηλεκτρονικών της μηνυμάτων (e-mails) που ήταν μυστικά και αφετέρου προσήγαγε εκτυπωμένο το περιεχόμενό τους σε δίκη ασφαλιστικών μέτρων με αντικείμενο την ανάθεση της επιμέλειας και τη διατροφή των ανηλίκων τέκνων τους με σκοπό να βλάψει την τιμή και την υπόληψή της».

Η πλευρά του άνδρα ωστόσο ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως το e-mail ήταν κοινό. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης «Το απόρρητο της επικοινωνίας αποτελεί τμήμα του ιδιωτικού βίου του προσώπου. Στην ιδιωτική σφαίρα κάθε πολίτη εντάσσονται και οι διαπροσωπικές σχέσεις, στοιχείο των οποίων είναι φυσικά και η επικοινωνία ανάμεσα στα πρόσωπα είτε με την αποστολή επιστολών είτε μέσω τηλεφωνικών συνδιαλέξεων είτε μέσω αποστολής ηλεκτρονικού γράμματος...

Πάντα σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου ο άνδρας «παραβίασε το απόρρητο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της ενάγουσας υποκλέπτοντας το περιεχόμενο άκρως προσωπικών της μηνυμάτων που περιείχαν διαλόγους έντονα προσωπικής φύσης. Το άδικο της ανωτέρω πράξης, που αντίκειται σε απαγορευτική διάταξη νόμου που προστατεύει ιδιωτικό δικαίωμα και συμφέρον δεν αίρεται για οποιονδήποτε λόγο».

Το δικαστήριο δέχθηκε εν μέρει την αγωγή και υποχρέωσε τον άνδρα να καταβάλει στη γυναίκα το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ. Ωστόσο η απόφαση που δεν είναι προσωρινά εκτελεστή, έχει εφεσιβληθεί ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εκκρεμεί αντίθετη αγωγή προσβολής προσωπικότητας και αγωγή για ισχυρό κλονισμό λόγω απιστίας και εγκατάλειψης συζυγικής στέγης.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη