Δημόσιος υπάλληλος έλειπε από τη δουλειά του επί έξι χρόνια και δεν πήρε χαμπάρι κανείς!

Να απουσιάσεις μια μέρα από τη δουλειά και να μην το καταλάβει κανείς, κάπως γίνεται. Αλλά να λείπεις έξι ολόκληρα χρόνια; Κι όμως γίνεται.

Μόνο που δεν έγινε στην Ελλάδα αλλά στην Ισπανία. Ο Χοακίν Γκαρθία είχε να... "πατήσει" το πόδι του στη δουλειά τουλάχιστον έξι χρόνια. Και η απουσία του έγινε αντιληπτή μόνο όταν απέκτησε τυπικά τις προϋποθέσεις για να είναι υποψήφιος για ένα βραβείο μακροχρόνιας υπηρεσίας στο δημόσιο!

Ο 69χρονος δημόσιος υπάλληλος, η δουλειά του οποίου ήταν να επιβλέπει την κατασκευή ενός σταθμού επεξεργασίας λυμάτων, έχει έκτοτε συνταξιοδοτηθεί. Όταν τον πήραν χαμπάρι, του επέβαλαν πρόστιμο 27.000€

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι είναι θύμα μπούλινγκ. Ωστόσο δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του δημοσίου και τον διέταξε να καταβάλει το πρόστιμο.

Ο Γκαρθία αμειβόταν με 37.000 τον χρόνο προ φόρων από μια εταιρεία υδάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης στη νοτιοδυτική πόλη Κάντιθ. Το πρόστιμο που του επιβλήθηκε αντιστοιχεί σε μισθούς ενός χρόνου μετά τους φόρους και είναι το ανώτατο ποσό που μπορούσε νομικά να του ζητήσει η εταιρεία.

Στο δικαστήριο κατατέθηκε πως ο επικεφαλής της εταιρείας υδάτων είχε χρόνια να τον δει, παρόλο που το γραφείο του ήταν απέναντι από το δικό του. Η εταιρεία υδάτων πίστευε ότι τον δημόσιο υπάλληλο ήλεγχαν οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης, και αντιστρόφως.

Ο αντιδήμαρχος παρατήρησε την απουσία του όταν ο Γκαρθία ήταν υποψήφιος για να του απονεμηθεί αναμνηστική πλακέτα για τα 20 χρόνια υπηρεσίας. Ο ίδιος ο Γκαρθία υποστηρίζει πως είναι θύμα μπούλινγκ λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων της οικογένειάς του και πως τον έστειλαν στην εταιρεία υδάτων για να τον βγάλουν από τη μέση.

Άνθρωποι του περιβάλλοντός του δήλωσαν στην El Mundo πως δεν ήθελε να το αναφέρει επειδή έπρεπε να ζήσει την οικογένειά του και ανησυχούσε πως στην ηλικία του δεν θα μπορούσε να βρει άλλη δουλειά. Οι ίδιες πηγές είπαν πως πήγαινε στο γραφείο του, αν και όχι όλες τις εργάσιμες ώρες καθημερινά, και ότι είχε αφιερωθεί στην ανάγνωση φιλοσοφίας.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη