Αυτός είναι διακανονισμός! Θα εξοφλήσουν τα χρέη με... προσευχές!

Ποιος θα το φανταζόταν ότι κάποιος θα μπορούσε να εξοφλήσει τα χρέη με... προσευχές!

Μια επισκοπή της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα εξοφλήσει με... προσευχές το χρέος της προς μια κατασκευαστική εταιρεία, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ.
Η εταιρεία είχε αναλάβει το σχέδιο εγκατάστασης του νέου λέβητα της επισκοπής του Νίζνι Νόβγκοροντ, στον Βόλγα. Τον περασμένο Αύγουστο όμως κατέθεσε αγωγή εναντίον της εκκλησίας, κατηγορώντας την ότι είχε καταβάλει μόνο το μισό από το ποσό που είχαν συμφωνήσει και ζητούσε άλλα 458.000 ρούβλια (περίπου 5.150 ευρώ).
Οι δύο πλευρές κατέληξαν τελικά σε έναν φιλικό διακανονισμό, με βάση τον οποίο οι εκκλησιαστικές αρχές θα πληρώσουν στον ενάγοντα περίπου τη μισή οφειλή, δηλαδή 200.000 ρούβλια. Για τα υπόλοιπα, οι ιερείς δεσμεύτηκαν ότι "θα προσεύχονται για την υγεία και την ευημερία" του γενικού διευθυντή και του τεχνικού υπευθύνου της εταιρείας.
Η συμφωνία επικυρώθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο του Νίζνι Νόβγκοροντ, γεγονός που δημιουργεί δικαστικό προηγούμενο.
"Είναι παράλογο! Πώς γίνεται να αποζημιωθείς για μια υλική ζημία που έχει υποστεί με κάτι που δεν είναι υλικό;" δήλωσε ένας από τους γνωστότερους δικηγόρους της Μόσχας, ο Μαρκ Φεϊγκούν, εμφανώς κατάπληκτος από την κατάληξη της υπόθεσης.
"Δεν συνηθίζεται κάτι τέτοιο, σε καμία από τις υπάρχουσες θρησκείες του κόσμου", σχολίασε από την πλευρά του ο Μπόρις Φαλίκοφ, ερευνητής και ειδικός σε θρησκειολογικά ζητήματα. "Όμως έχουμε τόσο πολύ συνηθίσει σήμερα στη Ρωσία να αγοράζονται οι θρησκευτικές υπηρεσίες που οι άνθρωποι δεν βλέπουν τίποτα το απρεπές στο να εξοφλούνται τα χρέη με προσευχές", πρόσθεσε.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη