Πορνό: Πώς επηρεάζει τη σχέση; Τι πρέπει να κάνεις αν ο σύντροφός σου βλέπει πολύ;

Από τη στιγμή που μπήκε το internet στη ζωή μας, η πρόσβαση στο πορνό έγινε ευκολότερη και κάπου εκεί δημιουργήθηκαν και τα ανάλογα προβλήματα στις σχέσεις μιας και όπως σημειώνει η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα απευθύνονται στους ειδικούς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εξαιτίας του πορνό. Τι συμβαίνει; Γιατί ένας άντρας ζητάει το πορνό; Πώς επηρεάζει τη σχέση; Βλέπουν και οι γυναίκες πορνό; Τι πρέπει να κάνεις όταν αντιλαμβάνεσαι ότι ο σύντροφός σου έχει χάσει το μέτρο; Ο λόγος στην ειδικό...

Είναι γεγονός πως σήμερα, κάποιος που θέλει να παρακολουθήσει πορνό, δεν χρειάζεται να σηκωθεί από τον καναπέ του ή ακόμα και το γραφείο του για να το αναζητήσει, εφόσον το διαδίκτυο με το πάτημα ενός κουμπιού έχει κάνει πολύ εύκολη την ανεύρεση και παρακολούθησή του.

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΠΟΡΝΟ;  
1. Διαφορές στη σεξουαλική λειτουργία των δύο φύλων. 
Ο άνδρας είναι εκείνος που "ζητάει" το οπτικό ερέθισμα, εκείνος που διεγείρεται περισσότερο με αυτόν τον τρόπο. Από την άλλη η γυναίκα παρουσιάζεται πιο εγκεφαλική, με αποτέλεσμα να μην της φτάνει μόνο το οπτικό ερέθισμα.

2. Ένας δεύτερος λόγος που ο άνδρας βλέπει περισσότερο πορνό, είναι δοσμένος από τη φύση: 
Ο ανδρικός εγκέφαλος ερεθίζεται εύκολα σεξουαλικά, ώστε να μπορεί να αναπαραχθεί το είδος όποτε του δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία. Αντίθετα, ο γυναικείος εγκέφαλος χρειάζεται να λάβει υπόψη και άλλες παραμέτρους, όπως η ασφάλεια στο μεγάλωμα των παιδιών.

3. Νέα θεωρία επίσης, υποστηρίζει πως ο σεξουαλικός ερεθισμός που προκαλείται από το πορνό συνδέεται με νευρώνες του εγκεφάλου, που προκαλούν τη μηχανική επανάληψη μιας πράξης που μάλιστα έχει την ηδονή ως αποτέλεσμα.

ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΡΝΟ; 
Ναι, βλέπει και η γυναίκα πορνό. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας ερωτικού περιεχομένου Pornhub για το έτος 2015, φαίνεται πως διαμορφώνονται εξίσου και από τα δύο φύλα, καθώς οι γυναίκες που βλέπουν πορνό αποτελούν το 24% του συνολικού ποσοστού (σύμφωνα με το συγκεκριμένο site).

ΤΟ ΠΟΡΝΟ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ
Στο χώρο μας έρχονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι εξαιτίας του πορνό. Έχουμε λοιπόν παρατηρήσει μέσα από τη μελέτη των ζευγαριών που μας επισκέπτονται, ότι αυξάνονται όλο και περισσότερο τα παράπονα της/του συντρόφου για σεξουαλική απομάκρυνση, καθώς πλέον η σεξουαλική ικανοποίηση έρχεται με αυνανιστική καταναγκαστική πορνογραφικού περιεχομένου συμπεριφορά.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν μπαίνει το πορνό μέσα στη σχέση; Μπορεί να την επηρεάσει; Και αν ναι, την επηρεάζει θετικά ή αρνητικά; Η απάντηση είναι εξαρτάται:
-αν οι δύο σύντροφοι παρακολουθούν μαζί κάποιες φορές πορνό για να ενισχύσουν, να εμπλουτίσουν και να δώσουν μία φρέσκια νότα στη σεξουαλική τους ζωή.
-αν η χρήση του γίνεται με τη θέληση και των δύο και αν δεν είναι απαραίτητη η χρήση του κάθε φορά για να μπορέσουν να ερεθιστούν και να διεγερθούν.
-αν το πορνό έρχεται για να διώξει τη σεξουαλική φαντασίωση, καθώς η παρακολούθησή του γίνεται μηχανικά ή και καταναγκαστικά πολλές φορές…

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΡΝΟ; ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ; 
Αν αισθανθείτε πως ο σύντροφός σας βλέπει πολύ πορνό, αν νιώθετε πως η ερωτική σας ζωή έχει πάρει την κατιούσα, τότε χρειάζεται να του μιλήσετε. Όχι να τον κατηγορήσετε ως ψυχικά άρρωστο όπως βλέπουμε πολλές φορές, αλλά να του επισημάνετε πως η σχέση σας αντιμετωπίζει πρόβλημα και πως δεν είστε διατεθειμένη να το δεχτείτε. Ζητήστε του να δείτε έναν ειδικό, αν εκείνος αρνείται, κάντε το βήμα μόνη σας έστω στην αρχή. Αν ο σύντροφος έχει εθιστεί στο πορνό, τότε χρειάζεται ακόμα περισσότερο η βοήθεια ειδικού που θα τον βοηθήσει να βγει από τη συνήθειά του αυτή, να καταλάβει τη καταναγκαστική αυτή συμπεριφορά του, να δει για ποιους λόγους κατέφυγε εκεί, αν μπορεί να ξαναδεί την σύντροφό του το ίδιο ερωτικά και αισθησιακά, την εξαρτητική προδιάθεση, το κίνητρο, κλπ.

Πηγή: tlife.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη