Ρόδος: Γρονθοκόπησε διευθυντή σχολείου - Στο νοσοκομείο με 5 ράμματα από τη μαφιόζικη επίθεση σε σχολείο!

Πανικός σε σχολείο της Ρόδου, από την επίθεση εξωσχολικού στον διευθυντή - Ο άτυχος εκπαιδευτικός κατέληξε σε νοσοκομείο...

Μείζον θέμα για την τοπική κοινωνία αποτελεί η σωστής και οργανωμένη φύλαξη των σχολικών συγκροτημάτων, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί τα περιστατικά βίας από εξωσχολικούς σε βάρος μαθητών αλλά  κυρίως εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποχρεώνονται εκτός των άλλων να ασκούν και καθήκοντα χωροφύλακα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξωσχολικός επιτέθηκε και γρονθοκόπησε διευθυντή σχολικού συγκροτήματος στην πόλη της Ρόδου, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί του έκαναν πέντε ράμματα στο πρόσωπο! Το γεγονός πέρα του ότι προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της Ρόδου, προκαλεί εκ των πραγμάτων και έντονο προβληματισμό στους γονείς των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία, για το αν και κατά πόσο τα σχολεία και οι μαθητές φυλάσσονται και προφυλάσσονται τις ώρες που βρίσκονται εκεί.

Μάλιστα, επειδή το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο αλλά αποτελεί συνέχεια άλλων περιστατικών βίας και προπηλακισμών σε βάρος των εκπαιδευτικών, ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννης Παπαδομαρκάκης, έστειλε επιστολή στην Εισαγγελέα Ρόδου, τον αστυνομικό διευθυντή και τον Δήμαρχο, ζητώντας να υπάρξουν άμεσες ενέργειες, που δεν θα επιτρέψουν ποτέ ξανά να δημιουργηθεί τέτοιου είδους επεισόδιο.

Σημειώνεται ότι τα περισσότερα από τα σχολικά συγκροτήματα του νησιού, λειτουργούν χωρίς την στοιχειώδη φύλαξη με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί που επιτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο της εφημερίας να αναγκάζονται καθημερινά να εκτελούν και χρέη... αστυνομικού και να τσακώνονται με εξωσχολικούς που συγκεντρώνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση έξω από τα σχολεία.

Το χρονικό του επεισοδίου
Όλα ξεκίνησαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου, όταν σύμφωνα με πληροφορίες ένας 18 χρονος εξωσχολικός έφθασε έξω από σχολικό συγκρότημα της πόλης και επιχείρησε να μπει μέσα σε αυτό. Αμέσως οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί του ζήτησαν να φύγει αλλά ο ίδιος αρνήθηκε προκλητικά. Τότε έσπευσε στο σημείο ο διευθυντής του σχολείου που του ζήτησε να απομακρυνθεί και τότε ο 18χρονος του επιτέθηκε αιφνιδιαστικά, με μπουνιά στο πρόσωπο, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο!

Αμέσως ο διευθυντής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου όπου οι γιατροί του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες κάνοντάς του μάλιστα και πέντε ράμματα. Για το περιστατικό, ενημερώθηκε αμέσως η αστυνομία και η Εισαγγελία Ρόδου ενώ κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του. Μέσα στις επόμενες μέρες πάντως, αναμένεται να υπάρξει πρωτοβουλία σε τοπικό επίπεδο έτσι ώστε να συζητηθεί το θέμα της φύλαξης των σχολείων του νησιού, τόσο τις ώρες που λειτουργούν όσο και τις βραδινές ώρες αντίστοιχα.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη