48ωρη απεργία των υπαλλήλων των λιμανιών και των λιμενεργατών

48ωρη απεργιακή κινητοποίηση σήμερα και αύριο πραγματοποιούν οι υπάλληλοι των λιμανιών και οι λιμενεργάτες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, ενώ εργαζόμενοι των λιμανιών πραγματοποίησαν σήμερα συμβολικό αποκλεισμό στις πύλες του ΣΕΜΠΟ Πειραιά από τις 7 το πρωί έως στις 2 το μεσημέρι.

Η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών σε κοινή ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν «μεθοδεύσεις που συντελούνται στη διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ και σηματοδοτούν την ίδια διαδικασία και για τον ΟΛΘ»
Ανάμεσα στα αιτήματα τους είναι λιμάνια με δημόσιο χαρακτήρα, «θεσμοθετημένες» εργασιακές σχέσεις με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ανάπτυξη λιμανιών με επενδύσεις και αύξηση της απασχόλησης με σταθερές θέσεις εργασίας.
Αύριο οι υπάλληλοι των λιμανιών και οι λιμενεργάτες θα πραγματοποιήσουν πανλιμενική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 το πρωί και πορεία στη Βουλή.
Εκεί αντιπροσωπεία της ΟΜΥΛΕ θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη