Αφορολόγητο μόνο με αποδείξεις ίσες με το 30% του εισοδήματος – Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τις κάρτες

- Τριπλασιάζεται το ποσό των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώσουν οι πολίτες
- Μόνο με αποδείξεις, απλές ή από κάρτες, θα υπάρχει έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ
- Πρέπει όλοι να κρατάμε και τις αποδείξεις που γίνονται χωρίς τη χρήση κάρτας

Ακόμη ένας μήνας περνάει και το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει αποφασίσει τι θα γίνει με τις αποδείξεις και το λεγόμενο πλαστικό χρήμα, τις δαπάνες δηλαδή με κάρτες ή μέσω τραπεζών, οι οποίες θα είναι αυτές που θα “χτίσουν” το αφορολόγητο.
Σύμφωνα με το Βήμα για τα εισοδήματα του 2016 τα οποία θα δηλωθούν του χρόνου οι πολίτες θα πρέπει να συγκεντρώσουν το 30% σε αποδείξεις, είτε κοινές είτε μέσω τραπεζών ή καρτών για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν την έκπτωση στον φόρο ως και 2.100 ευρώ.
Μέχρι τώρα το ποσοστό ήταν στο 10% του εισοδήματος και ουσιαστικά πρόκειται για τριπλασιασμό των αποδείξεων που πρέπει κάποιος να συγκεντρώσει.


Από το υπουργείο βέβαια ακόμη δεν υπάρχουν ανακοινώσεις, ειδικά σε ό,τι αφορά στο πλαστικό χρήμα, στη χρήση καρτών για τις πληρωμές δηλαδή και ποιο θα είναι το ποσοστό του εισοδήματος που θα πρέπει να καλύψουν οι πολίτες.
Με τον χρόνο να τρέχει και τους μήνες να περνούν το μόνο βέβαιο είναι ότι οι πολίτες θα πρέπει να συγκεντρώνουν και τις απλές αποδείξεις οι οποίες θα “περνούν” στην εφορία, καθώς ακόμη δεν έχει υπάρξει σχετική διάταξη για την αποκλειστική χρήση “πλαστικού χρήματος”.
Ωστόσο, για άτομα που έχουν γεννηθεί ως 31 Δεκεμβρίου 1950, δηλαδή για όσους είναι πάνω από 65 ετών, δεν θα ισχύει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υποχρεωτικότητα χρήσης πλαστικού χρήματος για τη συγκέντρωση αποδείξεων.

Οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν εφέτος φορολογική δήλωση (εισοδήματα 2015) δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τον κωδικό 049.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη