Στο Taxis τα νέα εκκαθαριστικά "φωτιά" για 315.000 φορολογούμενους - Πόση θα είναι η επιβάρυνση

- To υπουργείο Οικονομικών ανήρτησε ήδη στο Taxis τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα
- Οι αγρότες θα δουν την αυξημένη προκαταβολή φόρου από το 27,5% στο 55%
- Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης εντός της προθεσμίας της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 2%
- Τις επόμενες ημέρες και τα εκκαθαριστικά για τις επιχειρήσεις με την αύξηση του φόρου

Οι πρώτες λυπητερές με τους αυξημένους φόρους είναι εδώ και αφορούν σε αγρότες και φορολογούμενους που πληρώνουν φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Το υπουργείο Οικονομικών ανήρτησε ήδη στο Taxis τα νέα εκκαθαριστικά για 315.000 φορολογούμενους των δύο προαναφερόμενων κατηγοριών.

Για τους αγρότες, το εκκαθαριστικό αφορά την αυξημένη προκαταβολή φόρου από το 27,5% στο 55%, που καλούνται να πληρώσουν για τα εισοδήματα του 2014 με βάση τα μέτρα που προβλέπει το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής.

Oι …πολυτελώς διαβιούντες πιάστηκαν στην τσιμπίδα της αύξησης του συντελεστή από το 10% στο 13% της ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης για ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών, σκάφη, αεροσκάφη και πισίνες.

Η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Νοεμβρίου, η δεύτερη έως το τέλος Δεκεμβρίου και η τρίτη έως τις 29 Φεβρουαρίου. Το σύνολο του φόρου εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης εντός της προθεσμίας της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 2%.

Τις επόμενες ημέρες, θα αναρτηθούν στο Taxis και τα εκκαθαριστικά με την αυξημένη προκαταβολή φόρου (από το 80% στο 100%) για τις επιχειρήσεις.

Οι "τυχεροί" της νέας φορολογικής επέλασης καλούνται να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη (συνολικά κοντά στα 50 εκατ. ευρώ), θα βρουν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μήνυμα από την εφορία. Το εκκαθαριστικό θα το αναζητήσουν στο Taxis και με την Ταυτότητα Οφειλής έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τον έξτρα φόρο σε τρεις δόσεις.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη