Στερεά Ελλάδα: Τα ψεύτικα δάκρυα και οι αρπαχτές από κηδείες που δεν γίνονταν ποτέ!

Σπείρα απατεώνων έκανε "μακάβριες" αρπαχτές από ιδιοκτήτες γραφείων τελετών και όχι μόνο...

Εγκέφαλος της σπείρας  φέρεται να είναι ένας 73χρονος. Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί από το Α.Τ. Ορχομενού τουλάχιστον 3 περιπτώσεις, σε Βοιωτία, Ευρυτανία και Καλαμπάκα, ενώ ερευνώνται και άλλες σε διάφορες περιοχές.
Μια γυναίκα τηλεφωνούσε στο γραφείο τελετών και έλεγε ότι πέθανε ο θείος της ή άλλο συγγενικό πρόσωπο, το όνομα του οποίου ήταν πολύ γνωστό στην περιοχή, έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης του γραφείου να ξέρει ότι έχει να κάνει με "πλούσια" οικογένεια.
Τους έλεγε ότι θέλει να αναλάβουν όλο το "πακέτο" της κηδείας, γιατί αυτή είναι στην Αθήνα και μεχρι να ανέβει για την κηδεία δεν μπορούσε να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες και όλες τις λεπτομέρειες. Μεταξύ άλλων τους ζητούσε να δώσουν και ένα ποσό και όταν η "θλιμμένη ανιψιά" ανέβει για την κηδεία θα τους το έδινε μαζί με τα υπόλοιπα έξοδα της κηδείας.
Ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών για να μην χάσει τον "καλό" πελάτη πλήρωνε και κάπως έτσι στον Ορχομενό οι απατεώνες πήραν 900 ευρώ από 55χρονο ιδιοκτήτη γραφείου τελετών. Τα χρήματα τα παρέδωσε ο γιος του ιδιοκτήτη στον 73χρονο εγκέφαλο της σπείρας.
Στο Καρπενήσι αποπειράθηκαν να αποσπάσουν από 24χρονο, το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, άλλα τελευταία στιγμή κάτι έγινε και στράβωσε η "δουλειά".

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη