Ούτε σύνταξη, ούτε και ολόκληρο εφάπαξ! Τι απαιτούν οι δανειστές, ποιοι ασφαλισμένοι χάνουν

- 130.000 άτομα χάνουν το δικαίωμα σε πρόωρη συνταξιοδότηση
- 30.000 θα πάρουν “κουρεμένο” εφάπαξ αν περάσει το σχέδιο των Βρυξελλών
- Όνειρο το ΕΚΑΣ για 60.000 ασφαλισμένους αν δεν αλλάξει το καθεστώς
- Εδώ και τώρα απαιτούν οι δανειστές να τελειώσει το ασφαλιστικό για να δώσουν τη δόση
- Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης και το μπλόκο στη διαπραγμάτευση

Μπορεί να υπήρξε μια κάποια πρόοδος ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα, ωστόσο τα μεγάλα αγκάθια στη διαπραγμάτευση με εταίρους και δανειστές μένουν.
Οι δανειστές επιμένουν να γίνουν εδώ και τώρα όλες οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Να κλείσουν τώρα όλες οι εκκρεμότητες για να δώσουν τα χρήματα της δόσης.
Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης, ούτε σε περικοπές σε επικουρικές και κύριες συντάξεις, ωστόσο μια σειρά από μέτρα που μπορούν να ληφθούν θα πλήξουν άμεσα εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.

Κάπως έτσι βρίσκονται στο κόκκινο 100.000 άτομα που έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενο, ως τώρα, έτη ασφάλισης, αλλά όχι και το όριο ηλικίας για να βγουν σε σύνταξη. Οι άνθρωποι αυτοί φαίνεται πως θα χάσουν το θεμελιωμένο δικαίωμα σε πρόωρη συνταξιοδότηση.
Το ίδιο θα συμβεί και με περίπου 20.000 άτομα που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα για συνταξιοδότηση με λιγότερα από 20 έτη ασφάλισης.
Με το Ταμείο Πρόνοιας του Δημοσίου να είναι στο κόκκινο και με τα 27 εκατομμύρια των εσόδων να μην αρκούν για περισσότερα από 950 εφάπαξ το μήνα περίπου 30.000 άνθρωποι που βρίσκονται σε αναμονή κινδυνεύουν να ενεργοποιηθεί η ρήτρα για μείωση που θα κουρέψει κατά 20% το ποσό που δικαιούνται.
Παράλληλα 60.000 άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν το ΕΚΑΣ καθώς οι εταίροι και δανειστές απαιτούν να υπάρξει περικοπεί στο ποσό των 70 εκατομμυρίων που υπολογίζονται από τον προϋπολογισμό.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη