Θεσσαλονίκη: Γύρισε το κεφάλι του και είδε στα 70 μέτρα μια μεγάλη μαύρη αρκούδα - Ο τρόμος του νεαρού που άρχισε να τρέχει!

Την ώρα που εργάζονταν, άκουσε θόρυβο από σπασμένα κλωνάρια από το γειτονικό δάσος και σε απόσταση 70 περίπου μέτρων εμφανίστηκε μπροστά του μια μεγάλη μαύρη αρκούδα...

Θορυβημένοι είναι οι κάτοικοι στον Λαγκαδά, καθώς τις προηγούμενες μέρες αρκούδα επιτέθηκε σε μελισσοκόμο της περιοχής. Όλα ξεκίνησαν το πρωί της περασμένης Κυριακής όταν ο μελισσοκόμος Γ.Π. από τον Λαγκαδά επισκέφθηκε τα μελίσσια του στην αγροτική περιοχή μεταξύ Λαγκαδά και Πέντε Βρυσών για να ελέγξει την κατάστασή τους.

Την ώρα που εργάζονταν, άκουσε θόρυβο από σπασμένα κλωνάρια από το γειτονικό δάσος και σε απόσταση 70 περίπου μέτρων εμφανίστηκε μπροστά του μια μεγάλη μαύρη αρκούδα, που προσελκύστηκε από την μυρωδιά του φρέσκου ανοιξιάτικου μελιού.

Ο μελισσοκόμος σάστισε και τράπηκε αμέσως σε φυγή, παρατώντας ανοιχτό το μελίσσι, ενώ η αρκούδα τον ακολούθησε για λίγα μέτρα και στη συνέχεια σταμάτησε και τον παρακολουθούσε. Αμέσως μετά γύρισε πίσω και χάθηκε πάλι στο δάσος.

Κατευθείαν ειδοποιήθηκε η φιλοζωική οργάνωση «Αρκτούρος», που κατέφτασε εσπευσμένα στην περιοχή για να ελέγξει την κατάσταση, αφού η πρώτη διαπίστωση είναι πως πρόκειται για αρκούδα που μόλις ξύπνησε από χειμέριο ύπνο, αποπροσανατολίστηκε και αναζητούσε εναγωνίως τροφή.

Άγνωστο παραμένει πως έφτασε ως την περιοχή μας, όμως για τους μελισσοκόμους του Λαγκαδά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού κατά καιρούς βρίσκουν αναποδογυρισμένες ή σπασμένες κυψέλες και ανακαλύπτουν πατημασιές αρκούδας δίπλα στα μελίσσια τους.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη