Απίστευτο! Ορειβάτες βρήκαν μούμιες ηλικίας 55 ετών

Η ομάδα των δώδεκα ορειβατών σίγουρα ποτέ δεν πίστευε ότι η εκδρομή τους σε βουνό στο Μεξικό θα εξελισσόταν σε σημαντικό γεγονός, καθώς ανακάλυψαν στα χιόνια δύο σκελετούς- μούμιες.

Η απρόσμενη ανακάλυψη έγινε κοντά στην ψηλότερη κορυφή του βουνού Pico De Orizada με ύψος 5.610 μέτρα. Οι ανυποψίαστοι Μεξικανοί ορειβάτες βρήκαν θαμμένους στην πλαγιά του βουνού και μέσα στο χιόνι τους δυο μουμιοποιημένους σκελετούς, οι οποίοι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών διατηρούνταν σε σχετικά καλή κατάσταση.

Αμέσως κάλεσαν τις αρμόδιες αρχές και ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθούν όσο ήταν δυνατόν τα στοιχεία των δύο σκελετών.

Αρχικά, πολλοί θεώρησαν ότι τα λείψανα ανήκαν σε ξένους ορειβάτες που δεν ήξεραν καλά την συγκεκριμένη περιοχή και καταπλακώθηκαν από σφοδρή χιονοστιβάδα. Όμως αργότερα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για Μεξικανούς ορειβάτες που χάθηκαν στην περιοχή πριν από 55 χρόνια! Οι αρχές θα διεξάγουν τεστ DNA για να διαπιστώσουν την ταυτότητα των σκελετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο άκουσμα της είδησης πολλοί Γερμανοί και Ισπανοί επικοινώνησαν με τις αρχές στο Μεξικό καθώς συνεχίζουν να πιστεύουν ότι οι σκελετοί ανήκουν σε χαμένους συγγενείς τους.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη