Έφτασε στην Ιταλία ο 4χρονος Αλέξανδρος – Θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς

Μετά από ένα περιπετειώδες ταξίδι, ο 4χρονος Αλέξανδρος έφτασε τελικά τα ξημερώματα στην Ιταλία και μεταφέρθηκε ήδη στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο της Πάντοβα, όπου θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Ο μικρός Αλέξανδρος, η ιστορία του οποίου έχει συγκινήσει το πανελλήνιο, θα δώσει ακόμη μία μάχη προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή, έχοντας στο πλάι του εκτός από την οικογένειά του, και εξειδικευμένους γιατρούς από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Το ταξίδι προς την Ιταλία έγινε μετ' εμποδίων χθες, αφού το πρώτο στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C - 130, που απογειώθηκε το βράδυ από τον Άραξο, παρουσίασε βλάβη και επέστρεψε στο αεροδρόμιο.

Λίγη ώρα αργότερα, με πρωτοβουλία της ηγεσίας της Αεροπορίας, έφθασε στον Άραξο δεύτερο μεταγωγικό αεροσκάφος, το οποίο παρέλαβε την κινητή ιατρική μονάδα που μετέφερε τον μικρό Αλέξανδρο, τους γιατρούς που τον συνόδευαν, καθώς και μέλη της οικογένειάς του.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο της Βενετίας και από εκεί ο 4χρονος μεταφέρθηκε με την κινητή ιατρική μονάδα, στο Πανεπιστημιακό Κέντρο της Πάντοβα.

Ο Αλέξανδρος νοσηλευόταν τις τελευταίες έξι ημέρες στην μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, αντιμετωπίζοντας σοβαρό καρδιακό πρόβλημα.

Αρχικά, είχε μεταφερθεί από την Πρέβεζα, όπου διαμένει μαζί με την οικογένειά του, σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων και από εκεί στην Πάτρα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη