Γιάννενα: Όλα ανοιχτά για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη - Τι δείχνει το μοιραίο τραύμα στον καρπό του 20χρονου φοιτητή

Ιατροδικαστικές πηγές δεν αποκλείουν για την ώρα το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας - Η επιστολή συμμαθητών του Βαγγέλη από το Ρέθυμνο...

Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις και το αρχικό συμπέρασμα του καθηγητή Ιατροδικαστικής Θεόδωρου Βουγιουκλάκη, ο οποίος έκανε νεκροψία στη σορό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, συνηγορούν στο ότι ο σπουδαστής έβαλε τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες του δεξιού του χεριού με μαχαίρι.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια ερωτηματικά, που σύμφωνα με πληροφορίες απασχολούν ακόμη τον ιατροδικαστή, πριν καταλήξει στο τελικό του πόρισμα που θα πιστοποιεί ως αιτία θανάτου την αυτοκτονία ή το έγκλημα. Ενα από αυτά που κυριάρχησαν στην ιατροδικαστική έρευνα ήταν εάν στον καρπό του Βαγγέλη υπήρχαν μία ή δύο τομές.Ιατροδικαστικές πηγές είπαν στο «Εθνος» ότι εάν υπάρχουν δύο τομές, τότε η πρώτη τομή είναι το αποκαλούμενο «τραύμα δισταγμού», που ο αυτόχειρας επιχειρώντας να κόψει τις φλέβες του νιώθει έντονο πόνο και συνήθως μετανιώνει και δεν συνεχίζει.

Και συμπλήρωσαν: «Τέτοιες περιπτώσεις έχουμε σε τοξικομανείς, που επιχειρούν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, αλλά δεν το αντέχουν, καθώς ο τρόπος αυτοκτονίας με το κόψιμο των αρτηριών είναι επώδυνος. Συνήθως έχουμε απόπειρες αυτοκτονίας και όχι αυτοκτονίες με αυτό τον τρόπο». «Εάν ο Βαγγέλης έκανε μία τομή στον καρπό του, τότε αποκλείεται ο θάνατός του να επήλθε σε λίγα λεπτά, όπως αρχικά ειπώθηκε. Σε αυτή την περίπτωση ο αυτόχειρας καταλήγει σε 5 με 6 ώρες».


''Για τον Βαγγέλη μας και τον κάθε Βαγγέλη''
Το δικό τους "αντίο" στον φίλο και συμμαθητή τους Βαγγέλη Γιακουμάκη, απευθύνουν οι απόφοιτοι 3ου ΓΕΛ Ρεθύμνου 2012-13, μη μπορώντας ακόμα να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς έφταιξε και ο Βαγγέλης είχε τη γνωστή τραγική κατάληξη.

"Δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε και ποια είναι αλήθεια. Σίγουρα όμως κάποιος τον έσπρωξε προς αυτόν τον δρόμο" επισημαίνουν χαρακτηριστικά και εύχονται ο Βαγγέλης να είναι το τελευταίο θύμα, ο επίλογος σε αυτήν την παράνοια.

Στην επιστολή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: ''Εμείς οι συμμαθητές του Βαγγέλη, όσοι ζήσαμε μαζί του στα θρανία της μαθητικής ανεμελιάς, που μας αγάπησε και τον αγαπήσαμε στην αθώα μας εφηβεία, πριν αποκτήσει την τραγική «διασημότητα» σε όλη τη χώρα και που καλύτερα βέβαια να μη γινόταν ποτέ, θέλουμε να γράψουμε κάτι γι' αυτόν.

Σαν κατευόδιο, σαν ξόδι, για το δικό μας Βαγγέλη, μα και για όλους τους «Βαγγέληδες». Ένα άρθρο για εκείνον, αλλά και για κάθε παιδί, που αντιμετωπίζει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, που ανέχεται, που φοβάται, που καταρρακώνεται η ψυχολογία του, που αισθάνεται αβοήθητο, απεγνωσμένο... Για όλα αυτά τα παιδιά...

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη