Βέροια: Πλάκωσε στο ξύλο τον διευθυντή σχολείου - Του πέταξε καρέκλα στο κεφάλι μέσα στο γραφείο του!

Η επίθεση του πατέρα προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις στην πόλη και όχι μόνο...

Tην αντίθεσή της στις βιαοπραγίες μέσα στους σχολικούς χώρους, εκφράζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, με αφορμή πρόσφατο περιστατικό στη Βέροια, όπου γονέας μαθητή έδειρε διευθυντή σχολείου.

Σύμφωνα με την μήνυση, που κατέθεσε ο διευθυντής, ο 37χρονος πατέρας μαθητή του Δημοτικού μετέβη στις 10.30 το πρωί στο γραφείο του, μαζί με τη μητέρα του (και γιαγιά του μαθητή), θέτοντας ζήτημα ισότιμης ενημέρωσής του με την εν διαστάσει σύζυγό του. Ζήτησε, ακόμη, να μπορεί να ενημερώνεται για την πρόοδο του γιου του και η γιαγιά του παιδιού.

Όταν ο διευθυντής απάντησε ότι η ενημέρωση συγγενών, που δεν είναι α” βαθμού, δεν προβλέπεται από τον κανονισμό του σχολείου, ο πατέρας του μαθητή εκτόξευσε εναντίον του μία καρέκλα, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο κεφάλι.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΔΟΕ αναφέρει τα εξης: "Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την αγανάκτηση και τη βαθιά ανησυχία που προκάλεσε στους εκπαιδευτικούς, το νέο περιστατικό βίας κατά εκπαιδευτικού, αυτή τη φορά σε σχολείο της Βέροιας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας, γονέας μαθητή βιαιοπράγησε και τραυμάτισε Διευθυντή σχολείου μέσα στο σχολικό χώρο.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοιων περιστατικών, όπου εκπαιδευτικοί γίνονται δέκτες βίαιης συμπεριφοράς από γονείς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν οι συμπεριφορές αυτές είναι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αποτέλεσμα της στοχοποίησης που έχουν υποστεί οι εκπαιδευτικοί από το Υπουργείο Παιδείας τα τελευταία χρόνια και της συνεχιζόμενης οικονομικής και επιστημονικής υποβάθμισής τους που οδηγεί σε μια ανάλογη κοινωνική υποβάθμιση και στοχοποίηση.

Θεωρούμε ότι η πολιτεία και ιδιαίτερα το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να θέσει ως προτεραιότητα τη φροντίδα για την αλλαγή αυτού του άσχημου κλίματος αποκαθιστώντας, όπως είναι δίκαιο, τη θέση των εκπαιδευτικών. Θα πρέπει, επίσης, να ληφθεί μέριμνα για τη διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων έναντι επιθετικών ενεργειών και συμπεριφορών που βάζουν σε κίνδυνο μαθητές, εκπαιδευτικούς και την ομαλή λειτουργία των σχολείων".

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη