Ρόδος: Οι γονείς έβλεπαν το μωρό να καταρρέει μπροστά στα μάτια τους - Η διαπίστωση των γιατρών που του έσωσαν τη ζωή!

Σε μεγάλο κίνδυνο τέθηκε η ζωή ενός μικρού παιδιού 22 μόλις μηνών, το οποίο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρήκε...

μικρά κομματάκια καυστικής σόδας (ποτάσα) και τα έβαλε στο στόμα του, προκαλώντας έτσι σταδιακό εσωτερικό έγκαυμα στον οργανισμό του.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου, σε χωριό της ανατολικής πλευράς του νησιού  και ευτυχώς υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τους γονείς, το ΕΚΑΒ και τους γιατρούς του νοσοκομείου της Ρόδου.

Στην παιδιατρική κλινική της Ρόδου όπου διακομίστηκε, οι γιατροί παρείχαν αμέσως στο κοριτσάκι την ενδεδειγμένη ιατρική αγωγή και μέριμνα, ενώ στη συνέχεια σε συνεννόηση πάντα με το ΕΚΑΒ ζήτησαν την συνδρομή ειδικού αεροσκάφους C 130 το οποίο ήρθε στη Ρόδο αργά το βράδυ και με τη συνοδεία γιατρού του νοσοκομείου μετέφερε το άτυχο κοριτσάκι σε εξειδικευμένο νοσοκομείο των Αθηνών.

Η καυστική σόδα, (ποτάσα) είναι ένα ιδιαίτερα επιβλαβές υλικό για την ανθρώπινη υγεία, ειδικά όταν πέσει στο δέρμα, ή στα μάτια μας και πολύ περισσότερο όταν γίνει κατάποσή της. Στην περίπτωση του μικρού κοριτσιού, οι εξειδικευμένοι πλέον γιατροί του νοσοκομείου των Αθηνών, θα εξετάσουν το μέγεθος του προβλήματος που δημιούργησε στο παιδί η καυστική ποτάσα και ανάλογα θα προχωρήσουν στην ενδεδειγμένη θεραπευτική αγωγή.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη