Η εστία είχε γίνει κόλαση για τον 20χρονο Βαγγέλη – Είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από συμφοιτητές του

Η εστία στη Γαλακτοκομική Σχολή στα Γιάννενα είχε μετατραπεί σε κόλαση για τον 20χρονο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο νεαρός, που εξαφανίστηκε στις αρχές Φεβρουαρίου, είχε πέσει θύμα bullying από ομάδα συμφοιτητών του, οι οποίοι μάλιστα τον είχαν ξυλοκοπήσει αρκετές φορές στο παρελθόν, σύμφωνα με νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο νεαρός είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από συμφοιτητές του από την Κρήτη, που τον είχαν στοχοποιήσει, με αποτέλεσμα από πέρυσι να αλλάξει τελείως η συμπεριφορά του και να κλειστεί στον εαυτό του.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε ο νεαρός είχε ζητήσει να φύγει από το δωμάτιο όπου συγκατοικούσε με δύο συνομήλικούς του.
Ο λόγος που είχε μπει στο στόχαστρο ο 20χρονος, ήταν ότι οι συντοπίτες του δεν αποδέχονταν ότι... αν και Κρητικός, ήταν χαμηλών τόνων και συνεσταλμένος. Θεωρούσαν ότι επειδή ο Βαγγέλης είναι από το Ρέθυμνο θα έπρεπε να φέρεται «σαν σκληρός άντρας που δεν μασάει με τίποτα».

Πριν από δέκα μήνες, μάλιστα, συνέβη ένα περιστατικό που ξεχείλισε το ποτήρι. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τέσσερις φοιτητές έκλεισαν τον Βαγγέλη σε ένα δωμάτιο, άρχισαν να τον βρίζουν και να τον χτυπούν, κατηγορώντας τον πως: «Εσύ είσαι από την Κρήτη. Θα φέρεσαι σαν Κρητικός».

Μετά από αυτό το βίαιο περιστατικό, ο νεαρός Βαγγέλης ζήτησε να αλλάξει δωμάτιο και μεταφέρθηκε σε ένα που δεν είχε συγκάτοικο, αλλά η ψυχολογία του έδειχνε εμφανώς πεσμένη, ενώ οι αστυνομικοί εξετάζουν την περίπτωση να είχε υποστεί και βασανιστήρια για τα οποία ντρεπόταν να μιλήσει.

Σύμφωνα με πηγή που κατέθεσε στην αστυνομία και προέρχεται από τα Γιάννενα «οι φοιτητές της συγκεκριμένης σχολής προέρχονται συνήθως από αγροτικές οικογένειες και είναι πιο σκληραγωγημένοι. Κάνουν πιο εύκολα και πιο σκληρά πειράγματα ο ένας στον άλλο, σε σχέση με μία σχολή στο αστικό κέντρο».

Την ερχόμενη Τρίτη, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο υπήρξαν περιστατικά βίας εις βάρος του 20χρονου.

Από την πλευρά του, ο νομικός Ανδρέας Αθανασόπουλος, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο τόνισε ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα είναι αμείλικτοι: «Είναι ζήτημα μίας εβδομάδας να απομακρυνθούν με απόφαση του Συλλόγου Καθηγητών, φοιτητές, αν αποδειχθεί ότι βιαιοπράγησαν».

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη