Την έκαψαν ζωντανή γιατί αρνήθηκε να παντρευτεί τον γιο του πρώην αφεντικού της

Μόνο φρίκη και αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει αυτό που έγινε σε ένα χωριό κοντά στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, το Ισλαμαμπάντ.

Μια νεαρή Πακιστανή άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή αφού υποβλήθηκε σε βασανιστήρια και κάηκε στο βορειοανατολικό Πακιστάν επειδή αρνήθηκε να παντρευτεί τον γιο του πρώην αφεντικού της! Η Μαρία Σαντακάτ, 19 ετών, δέχθηκε επίθεση τη Δευτέρα από μια ομάδα ανθρώπων στο χωριό Άνω Ντεβάλ, κοντά στο Μούρι, τόπο παραθερισμού κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

"Βασανίσθηκε και μετά κάηκε ζωντανή. Την μεταφέραμε στο νοσοκομείο στο Ισλαμαμπάντ, αλλά σήμερα υπέκυψε στα τραύματά της", δήλωσε σήμερα ο Αμπντούλ Μπασίτ, ο θείος του θύματος, στο AFP.  Σύμφωνα με τον Μπασίτ, η ανιψιά του δέχθηκε επίθεση από τον διευθυντή ενός ιδιωτικού σχολείου, στο οποίο είχε διδάξει, και από συνεργούς του, επειδή αρνήθηκε να παντρευτεί τον γιο του.

"Ήταν διαζευγμένος και δύο φορές μεγαλύτερος από εκείνη, αρνήθηκε την πρόταση και παραιτήθηκε από τη δουλειά της", δήλωσε ο Μπασίτ. "Στο τέλος της επιτέθηκαν". Σύμφωνα με την αστυνομία, το νεαρό κορίτσι πριν πεθάνει κατονόμασε τους δράστες.

Σύμφωνα με έναν γιατρό του νοσοκομείου, το νεαρό κορίτσι υπέκυψε στα σοβαρά εγκαύματα που έφερε σε μεγάλο μέρος του σώματός της. Είναι η δεύτερη φορά σε λίγο περισσότερο από έναν μήνα που μια Πακιστανή δολοφονείται με αυτό τον τρόπο εξαιτίας διένεξης σχετικής με γάμο.

Ένα νεαρό κορίτσι, που κατηγορούνταν ότι βοήθησε μια φίλη να διαφύγει με έναν άνδρα, στραγγαλίσθηκε και στη συνέχεια κάηκε κατ' εντολήν του συμβουλίου ενός χωριού στις 29 Απριλίου στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Κάθε χρονιά στο Πακιστάν εκατοντάδες γυναίκες σκοτώνονται από συγγενείς τους με πρόσχημα την υπεράσπιση της οικογενειακής "τιμής".

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη