Πάτρα: Στο νοσοκομείο με επιπλοκές η 15χρονη Διονυσία που η ιστορία της ράγισε καρδιές

Ένα απίστευτο δράμα σε συνέχειες, χτυπημένη από τη μοίρα αλλά και τους ανθρώπους ζει η οικογένεια του Ευθύμιου Γαβριελάτου.

Ο κ. Γαβριελάτος ζει μαζί με την 15χρονη κόρη του, Διονυσία, η οποία έχει 100% αναπηρία και συντηρείται στη ζωή μόνο από μηχανήματα. Μηχανήματα οξυγόνου, μηχανήματα για τη καρδιά της και μηχανήματα συνδεδεμένα με τα στομάχι της για να σιτίζεται.

Η μετακίνηση του παιδιού είναι μια ολόκληρη οδύσσεια για τον πατέρα που έχει και αυτός αναπηρία και δεν μπορεί να εργαστεί. Από χθες η Διονυσία εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας καθώς χρειάζεται πλέον συνεχή υποστήριξη και παρουσιάζει επιπλοκές...

O Γολγοθάς του πατέρα
Ο κ. Γαβριελάτος πρόσφατα είχε μιλήσει στο PATRANEWS.gr με αφορμή το γεγονός ότι  πριν από κάποιο χρονικό διάστημα αγόρασε ένα αυτοκίνητο για να μετακινεί την Διονυσία έξω από το σπίτι που τους έχει παραχωρήσει για να μένουν μια φιλεύσπλαχνη συμπολίτισσα.

Για το αυτοκίνητο πλήρωσε κανονικά δασμούς και φόρους και στη συνέχεια ζήτησε από το κράτος να χαρακτηριστεί αναπηρικό για να μην υποχρεούται σε τέλη κυκλοφορίας, όπως και είχε δικαίωμα.

Με τη πάροδο του χρόνου τα προβλήματα έγιναν πιο έντονα και το συγκεκριμένο όχημα κατέστη μη χρηστικό (μόνο το μηχάνημα σίτισης με το οποίο πρέπει να είναι μόνιμα συνδεδεμένη η Διονυσία, πρέπει να κρεμιέται πάνω από το σώμα της) και αποφάσισε να το αλλάξει, πουλώντας το παλιό. Για να το κάνει αυτό όμως πρέπει να αποχαρακτηριστεί από αναπηρικό.

Το ίδιο το κράτος αποφάσισε όμως να του κάνει τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη ζητώντας του να παραδώσει το αυτοκίνητο για να πάρει άλλο!

Αν και αντιπρότεινε ακόμα και να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας που δεν είχε καταβάλει, δεν το έλαβε κανείς υπόψη του με αποτέλεσμα το παιδί πλέον να μπορεί να μετακινηθεί μόνο με ασθενοφόρο!

Φυσικά αυτό επιστρατεύεται μόνο σε κρίσιμες καταστάσεις. Το υπόλοιπο χρονικό διάστημα το 15χρονο κορίτσι μένει σε ένα δωμάτιο που δεν έχει ούτε παράθυρο, αφού ο πατέρας της δεν μπορεί να την μετακινήσει έξω από το σπίτι.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα η επιβαρυμένη ψυχολογική κατάσταση του παιδιού.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη