Ο οργασμός σταματά τον πόνο! Δείτε με ποιους τρόπους

Μπείτε δυναμικά στο… κυνήγι του χαμένου οργασμού και δεν θα χάσετε. Εκτός από την σεξουαλική ικανοποίηση ο οργασμός κάνει καλό στην υγεία και μάλιστα δρα σας φυσικό αναλγητικό αφού ανακουφίζει καίρια από τους πόνους.

Έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί απέδειξαν, ότι, μόλις ξεκινάει ο οργασμός, απελευθερώνεται στο σώμα ντοπαμίνη και ενδορφίνες οι οποίες αποτελούν το φυσικό αναλγητικό του οργανισμού.


  1. Χτυπά τον πονοκέφαλο: Όταν έχετε δυνατό πονοκέφαλο, όσο και αν ακούγεται παράδοξο, ο οργασμός καταπραΰνει τον πόνο. Αυτό το συμπέρασμα των επιστημόνων μάλλον ακυρώνει το... άλλοθι κάποιων γυναικών για να μην κάνουν σεξ.
  2. Ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου: Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Indiana έδειξε ότι η σεξουαλική ικανοποίηση ανακουφίζει από τους πόνους του έμμηνου κύκλου. Έτσι όσες γυναίκες έχουν δυσμηνόρροια θα σταματήσουν να υποφέρουν.
  3. Μειώνει το στρες: Οι ορμόνες που απελευθερώνονται κατά την διάρκεια των ερωτικών περιπτύξεων ενισχύουν τη διάθεση και την καλή ψυχολογία, αφού ανακουφίζουν από το άγχος και το έντονο στρες.
  4. Γέννα χωρίς πόνο: Σύμφωνα με τους ερευνητές του ίδιου πανεπιστημίου όσες γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης απολάμβαναν το σεξ με τον σύντροφό τους, είχαν ευκολότερο τοκετό. Και αυτό γιατί οι συσπάσεις της μήτρας κατά τον οργασμό παίζουν καταλυτικό ρόλο σε ένα τοκετό όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο.
Πηγή: iatropedia.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη