Ισόβια στην 29χρονη εγγονή για τη δολοφονία της γιαγιάς της στη Ρόδο!

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το βράδυ της Δευτέρας στην 29χρονη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, κρίνοντας την ένοχη ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστείας της 69χρονης γιαγιά της. Για την πρώτη πράξη της επέβαλε συγκεκριμένα ισόβια και για την δεύτερη ποινή κάθειρξης 10 ετών ενώ δεν της αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο για τις ίδιες πράξεις τον 26χρονο ετεροθαλή αδελφό της, τον οποίο έκρινε ωστόσο ένοχο οπλοκατοχής και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών.  Αθώοι κρίθηκαν στην ίδια υπόθεση ένας 22χρονος και ένας 24χρονος, που ήταν κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αντίστροφη της προτάσεως του Εισαγγελέα της έδρας ο οποίος είχε εισηγηθεί την απαλλαγή της 29χρονης, διότι τα στοιχεία σε βάρος της δεν ήταν επαρκή και την ενοχή για την δολοφονία και τη ληστεία του 26χρονου αδελφού της.  Ο κ. Εισαγγελέας πρότεινε εξάλλου να κηρυχθεί ένοχος για την πράξη της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος μόνο ο 22χρονος κατηγορούμενος στην υπόθεση και να απαλλαγεί ο 24χρονος στα χέρια του οποίου κατέληξε η τηλεόραση της δολοφονηθείσας.

Στην δίκη κατέθεσαν ο γιος του θύματος, ένας αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και ο Ιατροδικαστής Ρόδου ενώ ως συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν η μητέρα των κατηγορουμένων, ο πρώην σύντροφος της εγγονής και οι μητέρες των δύο Ελλήνων, που κατηγορήθηκαν για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Τα δύο αδέλφια, απολογούμενα χθες ενώπιον του δικαστηρίου, επέρριψαν εκ νέου, την ευθύνη για το έγκλημα ο ένας στον άλλον. Σημειώνεται ότι με την απαγγελία της απόφασης υπήρξαν αντιδράσεις στο ακροατήριο από την μητέρα της κατηγορούμενης.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη