Στάση εργασίας των εκπαιδευτικών την Πέμπτη για το ασφαλιστικό

Συντονίζουν τις δράσεις τους οι τρεις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες της χώρας (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ), με αφορμή την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που επιχειρεί να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Ήδη, για αύριο, Πέμπτη, έχει αποφασιστεί κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας, στη 13:00 και έχει κηρυχθεί «διευκολυντική» στάση εργασίας 12:00-14:00 (14:00-16:00 για την απογευματινή βάρδια), ενώ επίσης έχει αποφασιστεί η συμμετοχή των ομοσπονδιών στην απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου.

«Προσπαθούμε να συντονίσουμε τον αγώνα στο χώρο της εκπαίδευσης, όχι μόνο στο ασφαλιστικό, και στα άλλα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Ελένη Ζωγραφάκη, μετά το πέρας της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι τρεις ομοσπονδίες στα γραφεία της ΔΟΕ. «Θεωρούμε ότι το ασφαλιστικό, ως κοινωνικό αγαθό, η παιδεία και η υγεία είναι ευαίσθητοι τομείς που “χτυπιούνται” σε όλα τα επίπεδα από τις ευρωπαϊκές πολιτικές. Άρα είναι οι τομείς που πρέπει να δοθούν συνολικές μάχες από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, ενημέρωση και συντονισμό δράσεων που θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα», τόνισε η κ. Ζωγραφάκη.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κικινής, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαρακτήρισε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση «ασφαλιστική διάλυση», που πρόκειται να δημιουργήσει «τεράστια προβλήματα» σε όλο το χώρο της εργασίας, αλλά και ιδιαίτερα στο χώρο των εργαζομένων στην εκπαίδευση. Ακόμη, ο κ. Κικινής κατηγόρησε για ασυνέπεια λόγων τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκο Φίλη, σχετικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ως αντίβαρο στο γηρασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό: «Δεν μπορείς να μιλάς από τη μια για γηρασμένο προσωπικό και από την άλλη τα μέτρα τα οποία παίρνεις και ψηφίζεις ως κυβέρνηση -γιατί ο υπουργός Παιδείας δεν είναι ξεκομμένος από το υπόλοιπο κυβερνητικό σχήμα και από τη Βουλή- να οδηγούν σε γήρανση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Και επίσης, δεν μπορείς να λες ότι θα κάνεις διορισμούς που δεν θα κάνεις, γιατί δεν θα ελευθερωθούν θέσεις και για όσες αναμένουν κάλυψη, να μην υπάρχει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό».

Από τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών δεν θα λείψουν οι εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα, καθώς, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας), Γιώργος Χριστόπουλος, «πλέον οι δημόσιοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν λίγα πράγματα να χωρίσουν, αφού εργασιακά, τα πράγματα επιδεινώνονται και για τους δυο χώρους». «Η Πολιτεία με μια στοιχειώδη συντονιστική δραστηριοποίηση των υπουργείων Εργασίας και Παιδείας θα μπορούσε να συλλάβει τεράστια ποσά από τη φοροδιαφυγή και την αδήλωτη εργασία. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση», κατέληξε ο κ. Χριστόπουλος.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη