Χίος: Αποθήκη δουλεμπορικών σκαφών το νησί - Πάνω από 250 βάρκες και 1.000 εξωλέμβιες μηχανές!

Δύσκολα διαχειρίσιμη αποδεικνύεται η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις κατασχεμένες λέμβους των προσφύγων καθώς ο αριθμός τους ξεπερνάει πλέον τις αποθηκευτικές δυνατότητες που υπάρχουν στο νησί...

Ο συνεχής αριθμός αφίξεων αλλά και το γεγονός ότι η Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού που είναι υπεύθυνη για τη δημοπρασία των κατασχεμένων λέμβων και μηχανών, δραστηριοποιείται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στην αποθήκευσή τους καθώς οι χώροι που διαθέτουν οι μεσεγγυούχοι της Χίου, όπως αποκαλούνται, γεμίζουν ασφυκτικά.

Στο ήδη οξυμένο πρόβλημα έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι κατά τη χειμερινή περίοδο οι Τούρκοι διακινητές χρησιμοποιούν πλέον ξύλινα πλοιάρια με αποτέλεσμα η ανέλκυση και η μεταφορά τους στις αποθήκες των ιδιωτών να στοιχίζει περί τα 150 ευρώ ανά σκαρί.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Χίου από τις αρχές του 2015 μέχρι και σήμερα, οπότε υπήρξε εκτόξευση στον αριθμό των αφίξεων των προσφύγων, το Λιμενικό συγκέντρωσε πάνω από 250 λέμβους διαφόρων ειδών και πάνω από 1.000 εξωλέμβιες μηχανές οι οποίες αναμένουν τη δημοπράτησή τους.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη