Τι μας έμαθε το 2015 για το σεξ

Πολλές και ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις για το σεξ έκαναν οι επιστήμονες (και) τη χρονιά που πέρασε. Μάλιστα ορισμένες έρευνες έφεραν τα πάνω-κάτω στα όσα μέχρι στιγμής γνωρίζαμε για το σεξ.

Ασπίδα προστασίας το στοματικό σεξ: Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Evolutionary Psychology έδειξε ότι ο βασικός λόγος που οι άνδρες επιλέγουν να κάνουν στοματικό σεξ στη σύντροφό τους είναι για να την αποτρέψουν να... παραστρατήσει ερωτικά.

Περιθώριο 180 δευτερόλεπτα: Σύμφωνα με βρετανική δημοσκόπηση, 180 δευτερόλεπτα είναι υπεραρκετά για τη μέση γυναίκα ώστε να «ζυγίσει» την εμφάνιση, το σώμα και το γούστο στο ντύσιμο ενός άνδρα που βρίσκεται κοντά της, καθώς επίσης τη μυρωδιά, την προφορά και τις πιθανότητες να της... ταιριάζει.

Κάνουμε σεξ για 237 διαφορετικούς λόγους! Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας διαπίστωσαν ότι υπάρχουν (τουλάχιστον) 237 διαφορετικά κίνητρα, από την ερωτική έλξη έως την εκδίκηση, που μας ωθούν να κάνουμε σεξ. Μερικά από τα πιο συχνά είναι: "παρασυρόμαστε από τη στιγμή", "θέλουμε να έρθουμε πιο κοντά με το σύντροφό μας", "μας συναρπάζει η σεξουαλική πράξη", "επιζητούμε τη συμφιλίωση μετά από έναν καβγά".

Προστατεύει τους άνδρες από τον καρκίνο του προστάτη: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ διαπίστωσαν ότι οι μεσήλικες που κάνουν τακτικά σεξ διατρέχουν μικρότερο να εκδηλώσουν κίνδυνο του προστάτη.

Σεξυπνία: Το φαινόμενο ονομάζεται σεξοβασία ή σεξυπνία και αφορά στις σεξουαλικές συμπεριφορές (κάθε είδους) χωρίς το άτομο να έχει καμία απολύτως συναίσθηση του τι κάνει.

Ο ψεύτικος οργασμός έχει και τη θετική του πλευρά: Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior αποκάλυψε ότι πολλές γυναίκες προσποιούνται οργασμό για να καταφέρουν τελικά να φτάσουν στην πραγματική κορύφωση.

Περί... διάθεσης για στοματικό σεξ: Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Hormones and Behavior έδειξε ότι η γυναίκα προτιμά τη σεξουαλική πράξη αυτή καθεαυτή και όχι το στοματικό σεξ, όταν έχει ωορρηξία, καθώς οι ορμόνες της την «παρακινούν» να τεκνοποιήσει.

Πηγή: iatropedia.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη