Αρκαδία: Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά οι τέσσερις κατηγορούμενοι για το φονικό στο Άστρος

Ενόχους έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Τρίπολης, για το έγκλημα στη Μελιγού Άστρους και τους τέσσερις κατηγορούμενους, χωρίς μάλιστα να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, όπως ζήτησαν οι δικηγόροι υπεράσπισης.

Μετά από τέσσερις μέρες, αργά το απόγευμα της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου και μετά από τέσσερις και πλέον ώρες σύσκεψης των μελών της έδρας και ύστερα από την αγόρευση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, ανακοίνωσε πως τα μέλη του Δικαστηρίου κάνουν αποδεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως, τόσο ως προς την ενοχή των κατηγορουμένων όσο και ως προς τις ποινές που επεβλήθησαν.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο επέβαλε μη αναγνωρίζοντας κανένα ελαφρυντικό την ποινή της ισόβιας καθείρξεως στον πατέρα για το φόνο του γιου του και επίσης την ποινή του ενός έτους για οπλοχρησία και 2 έτη για εμπρησμό.
Στην μητέρα επέβαλλε ποινή καθείρξεως 10 ετών αλλά μετά από αίτημα του Δικηγόρου Αντώνη Μίγα, η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που θα ασκηθεί από τους συνηγόρους υπεράσπισης. Η μητέρα μέχρι τότε θα είναι ελεύθερη.

Στην θεία –νύφη του πατέρα- που διαμένει στο εξωτερικό επεβλήθη ποινή φυλάκισης 2 ετών. Ποινή ισόβιας καθείρξεως και 2 χρόνια για εμπρησμό επέβαλλε το Δικαστήριο στον θείο (αδελφό του πατέρα- επίσης κάτοικοι εξωτερικού).
Η μητέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου φώναζε "είμαι αθώα, είμαι μάνα, δεν μπορεί να βάζουν μέσα μία μάνα, είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να ζήσω στο σπίτι μου, θα πάω φυλακή, δεν έχω δει από το παιδί μου, ούτε μία σταγόνα αίμα, δεν ήμουν σπίτι, με σκότωσαν σήμερα και εμένα". Ο πατέρας δεν μίλησε καθόλου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το έγκλημα είχε γίνει τον Αύγουστο του 2014  Η σορός του 39χρονου θύματος είχε βρεθεί απανθρακωμένη σε αγροτική περιοχή στο Άστρος Αρκαδίας, στο εσωτερικό του καμμένου αυτοκινήτου του. Οι έρευνες στη συνέχεια "έδειξαν" ότι δράστης φερόταν να είναι ο 75χρονος πατέρας του θύματος, ο οποίος ομολόγησε και απέδωσε το έγκλημα σε οικογενειακές διαφορές.

Επιπλέον, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν ακόμη τέσσερις και συγκεκριμένα, η 67χρονη μητέρα του θύματος, ο 71χρονος θείος του θύματος (αδερφός του πατέρα), η 70χρονη θεία του θύματος (σύζυγος του 71χρονου) και ο 53χρονος γαμπρός του θύματος (σύζυγος της αδερφής του θύματος).

Ο πατέρας, πυροβόλησε τρεις φορές τον γιο μετά από καβγά στην αυλή του σπιτιού τους και τον τραυμάτισε θανάσιμα, Στη συνέχεια, φέρονται να μετέφεραν το πτώμα μέσα στο αυτοκίνητο, να το πήγαν σε ερημική περιοχή και να έβαλαν φωτιά.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη