Εννέα συλλήψεις για σπείρα που διακινούσε χασίς και κοκαΐνη σε Αιτωλοακαρνανία και Λευκάδα

Πολυμελή σπείρα, που σύμφωνα με την αστυνομία διακινούσε ποσότητες χασίς και κοκαΐνης σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της Λευκάδας, εξάρθρωσαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της Ασφάλειας Αγρινίου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο Αγρίνιο και τα Ιωάννινα εννέα άτομα ηλικίας 25, 29, 30, 37, 37, 41, 50, 56, και 60 ετών (μάλιστα ο 37χρονος φέρεται να είναι ο αρχηγός της σπείρας). Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν επί μήνες έρευνες για την εξάρθρωση της σπείρας και μάλιστα είχαν συλλάβει τον περασμένο Μάιο στο Αγρίνιο έναν 27χρονο, ο οποίος θεωρείται ότι ανήκει στην ίδια σπείρα.

Στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών, οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει τον περασμένο Αύγουστο στο Πράντικο Αιτωλοακαρνανίας, έναν 56χρονο, στην κατοχή του οποίου είχαν βρεθεί περισσότερα από 400 δενδρύλλια κάνναβης. Ο συλληφθείς, θεωρείται από την αστυνομία, πως είχε τον ρόλο του καλλιεργητή.

Επίσης κατά τη διάρκεια των ερευνών τους οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 68χρονο στη κατοχή του οποίου βρέθηκαν 30 γραμμάρια κάνναβης και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας 32 ακόμα ατόμων, τα οποία προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της σπείρας.

Ως προς τη δράση της σπείρας, ο 37χρονος φερόμενος ως αρχηγός της είχε διαμοιράσει τους ρόλους στα μέλη και οργάνωνε τόσο την εισαγωγή ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα, όσο και την καλλιέργεια ναρκωτικών σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Επιπλέον φέρεται να συντόνιζε τη μεταφορά και τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών από τα μέλη της σπείρας σε τοξικομανείς στην Αιτωλοακαρνανία και τη Λευκάδα. Μάλιστα, ο 37χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν αστυνομικές και δικαστικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, καθώς και για υπόθεση εκβιασμού ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο 41χρονος, ο οποίος είναι αδερφός του 37χρονου, φέρεται να νόθευε, να συσκεύαζε και να διαμοίραζε τις ναρκωτικές ουσίες, τόσο στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, όσο και απευθείας σε αγοραστές. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας προέβαιναν στη νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων τους από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών, δικαιολογώντας την αγορά οχημάτων, σκάφους αναψυχής και ακινήτου, τα οποία στη συνέχεια έγραφαν στην ιδιοκτησία εταιρείας ανακύκλωσης.

Από τις έως τώρα έρευνες, που έχουν κάνει οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, έχουν βρεθεί μεταξύ άλλων τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα δύο φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, επτά μοτοσικλέτες, ένα θαλάσσιο σκάφος, 8.000 ευρώ, 22 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 32 κάρτες κινητών τηλεφώνων κ.ά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη