Ολοήμερα όλα τα δημοτικά από τη νέα χρονιά

Στόχος του υπουργείου Παιδείας να είναι όλα τα δημοτικά σχολεία ολοήμερα από τη νέα σχολική χρονιά. Οι λεπτομέρειες θα αποσαφηνιστούν στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, οι λεπτομέρειες και τα συγκεκριμένα βήματα που θα γίνουν για την αναμόρφωση των δημοτικών σχολείων της χώρας σε ολοήμερα θα αποσαφηνιστούν στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία.

Αν και από πλευράς Επιτροπών για το διάλογο, έχει υπογραμμιστεί ότι δεν υπάρχουν προκαθορισμένα θέματα, ωστόσο, φαίνεται ότι η ηγεσία του υπουργείου θα θέσει το εν λόγω ζήτημα στο διάλογο. Άλλωστε, στόχος του υπουργείου είναι από τη νέα χρονιά, όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας να είναι ολοήμερα, με βάση έναν, ενιαίο τύπο ολοήμερου, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός, Νίκος Φίλης, στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Για αυτό, μέσα στο πλαίσιο του διαλόγου, ο οποίος έχει ημερομηνία λήξης τον Απρίλιο, η ηγεσία του υπουργείου ευελπιστεί να καταλήξει σε έναν συγκεκριμένο τύπο ολοήμερου, αλλά και στις συγκεκριμένες ενέργειες που θα χρειαστούν, ούτως ώστε να μπορέσει να νομοθετήσει εγκαίρως και να λειτουργήσουν τα δημοτικά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με βάση τα νέα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, από το βήμα της Βουλής, ανέφερε χθες ότι η πολυτυπία των σχολείων του δημοτικού «εμποδίζει τον προγραμματισμό του υπουργείου» και παράλληλα, θέτει ζήτημα «συνταγματικής ισότητας».

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη