Ρόδος: Ένοχος ο γιος και η φίλη του για το φόνο της μητέρας του στο Γεννάδι!

Με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω κρίθηκαν ένοχοι, χωρίς ελαφρυντικά και οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση της ειδεχθούς δολοφονίας της 61χρονης, το απόγευμα της 19ης Ιουνίου 2012, στο σπίτι της, στο Γεννάδι.

Το δικαστήριο έκρινε συγκεκριμένα ένοχο ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορίας και οπλοχρησίας τον γιο του θύματος, 26 ετών και ένοχη απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση την πρώην σύντροφο του από τη Ρωσία, 36 ετών. O Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να επιβληθεί στον πρώτο ποινή ισόβιας κάθειρξης και στην δεύτερη ποινή κάθειρξης 10 ετών. Το λαϊκό δικαστήριο επέβαλε ισόβια για τον φόνο και 18 μήνες για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία στον πρώτο και ποινή κάθειρξης 17 ετών στην δεύτερη.

Ο γιος του θύματος, απολογούμενος ομολόγησε εκ νέου τον φόνο επιχειρώντας ωστόσο να πείσει, σε αντίθεση με όσα είχε πει ενώπιον της Ανακρίτριας Ρόδου, ότι δεν είχε κίνητρο και ότι εκνευρίστηκε από την συμπεριφορά της μητέρας του και θολωμένος από την χρήση ναρκωτικών έκανε το έγκλημα. Ισχυρίστηκε ουσιαστικά ότι δεν είχε συναίσθηση των πράξεων του ενώ μάλιστα τόνισε ότι δεν την χτύπησε πισώπλατα. Υποστήριξε ότι απολογούμενος ενώπιον της Ανακρίτριας υπέγραψε στην κατάθεση του χωρίς να συμφωνεί με το περιεχόμενο της!

Η πρώην σύντροφος του υποστήριξε ότι ήταν παρούσα στο έγκλημα αλλά δεν τον προέτρεψε και δεν τον βοήθησε. Ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε να παρέμβει αλλά και να τον καταδώσει στις αρχές κι ότι διέκοψε στη πορεία τη σχέση τους. Την ενοχή και των δύο, όπως ακριβώς κατηγορούνται στο παραπεμπτικό βούλευμα, πρότεινε στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας της έδρας.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο πρώτος είχε εμμονή με τα χρήματα της μητέρας του και τη συνεχή άρνησή της να τον συνδράμει οικονομικά, επιπλέον θεωρούσε ότι είχε αδικηθεί σε σχέση με την αδελφή του, την οποία η μητέρα του πίστευε ότι είχε βοηθήσει, σε αντίθεση με αυτόν. Ευρισκόμενος, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση φέρεται να έλαβε την απόφαση να πάει στο σπίτι της μητέρας του μαζί με την σύντροφό του, προφασιζόμενος τυπική επίσκεψη και να την σκοτώσει, ώστε να απαλλαγεί μια για πάντα από αυτήν και ταυτόχρονα να λάβει και το μερίδιο, που του αναλογούσε από την περιουσία της.

Τη στιγμή που η μητέρα του, έχοντας γυρίσει την πλάτη της του έφτιαχνε καφέ, εκείνος φέρεται εντελώς ψυχρά αλλά και ψύχραιμα, να την χτύπησε επανειλημμένως στην πλάτη και δη άρχισε να την καρφώνει με το μαχαίρι σε διάφορα σημεία. Το μένος του ήταν ανεξέλεγκτο. Παρά ταύτα η μητέρα του, έχοντας ακόμη τις αισθήσεις της, σφάδαζε και βογγούσε από τον υπερβολικό πόνο. Η δεύτερη φέρεται να τον παρότρυνε να την αποτελειώσει. Καθάρισαν τον χώρο και έφυγαν.

Ο πρώτος στις αρχές Αυγούστου 2012, ενώ νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, περιθαλπόμενος από την μετέπειτα σύζυγο του πατέρα του, σε μια έκρηξη ειλικρίνειας, προφανώς λόγω της βαρύτατης κατάστασης της υγείας του και της σκέψης ότι ίσως δεν καταφέρει να αναρρώσει, ένιωσε την ανάγκη να της εκμυστηρευτεί τα όσα είχαν συμβεί.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη