Έδειραν και βίασαν στο ψυχιατρείο τον Ολλανδό ανιματέρ! Τι κατήγγειλε στη δίκη του στο Ηράκλειο

Σε κάθειρξη 10 ετών και 4 μηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας καταδικάστηκε από το Εφετείο ανατολικής Κρήτης ο 22χρονος Ολλανδός ανιματέρ που μαχαίρωσε πολλαπλά σε πολυτελές ξενοδοχείο στον Ανισσαρά Χερσονήσου πριν από δύο χρόνια τον 11χρονο, τότε, Νικίτα από την Ρωσία.

Στον Ολλανδό αναγνωρίστηκε μειωμένος καταλογισμός κατά την τέλεση αυτης της πράξης ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της υπεράσπισης να υπάρξει το ακαταλόγιστο. Δεκτό έγινε το αίτημα να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κανονικό σωφρονιστικό κατάστημα - και όχι σε ψυχιατρική κλινική που νοσηλευόταν μέχρι σήμερα - καθώς μπορεί να ευεργετηθεί από όσα προβλέπει ο νόμος και να αποφυλακιστεί νωρίτερα.

Ζήτησε συγνώμη από το παιδί - Κατήγγειλε ότι βιάστηκε στο ψυχιατρείο
Νωρίτερα, ο 22χρονος στην απολογία του ζήτησε συγγνώμη από το παιδί - που όπως ανέφερε η μητέρα του είναι καθηλωμένο σε αναπηρικό καρότσι - και την οικογένεια του ενώ ζήτησε τη βοήθεια του δικαστηρίου ώστε να γίνει καλύτερος και αιτήθηκε να φύγει από το ψυχιατρείο καθώς όπως υποστήριξε δεν τον έχει βοηθήσει ιατρικά μέχρι σήμερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ενώ κατήγγειλε πως έχει πέσει θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού.

Σε ερώτηση της εισαγγελίας για τους ανωτέρω ισχυρισμούς για κακοποίηση, οι συνήγοροι του υποστήριξαν πως έχουν γίνει καταγγελίες και έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Διακόπηκε πολλές φορές η δίκη λόγω έντασης
Η δίκη που ξεκίνησε το μεσημέρι διεκόπη δυο φορές εξ αιτίας των εντάσεων που προκλήθηκαν. Την πρώτη φορά το δικαστήριο διέκοψε καθώς η μητέρα του μικρού αγοριού θέλησε να παρακολουθήσει τη διαδικασία από τα έδρανα των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής κατί ωστόσο που για λόγους ασφαλείας η έδρα δεν επέτρεψε. Η μητέρα αρνήθηκε να μετακινηθεί απο τη θέση της και για το λόγο αυτό το δικαστήριο διέκοψε.

Στη δεύτερη περίπτωση η διακοπή ήταν αποτέλεσμα των διαξιφισμών μεταξύ των δικηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής με αιχμή το θέμα του "ακαταλόγιστου" του νεαρού Ολλανδού που τέθηκε στο πλαίσιο της κατάθεσης του ψυχιάτρου. Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να θεωρηθεί ότι ο 22χρονος σήμερα ανιματέρ είχε, πλήρως, το ακαταλόγιστο όταν μαχαίρωνε το μικρό παιδί, αν και πρωτόδικα η απόφαση εκδόθηκε με βάση την εκτίμηση ότι ο δράστης είχε μειωμένο καταλογισμό.

Όπως τόνιζαν ο 22χρονος δεν θα πρέπει να είναι στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού αλλά σε ένα άλλο ψυχιατρείο εκτός φυλακής που θα λαμβάνει ενταντικότερη φροντίδα και θα έχει καλύτερες συνθήκες παρακολούθησης. Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής πάντως αντέδρασαν με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Όπως τονίστηκε απο την πλευρά της πολιτικής αγωγής η απόφαση του πρωτόδικο δικαστηρίου είναι ακατανόητη καθώς ο 22χρονος γνωρίζει πάρα πολυ καλά τι έκανε.Το Δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει τη διαδικασία προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Το χρονικό της ανατριχιαστικής υπόθεσης
Το παιδί τότε είχε δεχτεί επίθεση με μαχαίρι και που προσπάθησε μάταια να αμυνθεί. Μάλιστα, προσποιήθηκε ότι ήταν νεκρό, κλείνοντας τα μάτια. Ο δράστης τότε το έσυρε από τα πόδια και το έκρυψε πίσω από θάμνους για να εντοπιστεί ώρες μετά από αστυνομικούς σε κρίσιμη κατάσταση. Σήμερα, ο μικρός Νικίτα είναι σε αναπηρικό καροτσάκι.Όλο αυτό το χρονικό διάστημα βρισκόταν μαζί με τη μητέρα του, Αικατερίνα, σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, με την ελπίδα ότι το παιδί κάποια στιγμή θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια του.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη