Πλειστηριασμοί: Βγάζουν την πρώτη κατοικία στο σφυρί - Σοκ από τις αλλαγές που ζητούν οι δανειστές!

- Στο ένα τρίτο βάζουν το όριο για αντικειμενική αξία και εισόδημα
- Βγάζουν στο σφυρί όλα τα σπίτια όσων έχουν οφειλές 
- Ελάχιστοι θα μπορούν να προστατεύσουν το σπίτι τους από τον πλειστηριασμό
- Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού Σταθάκη με τους δανειστές

Ένα από τα πλέον κρίσιμα ραντεβού που θα κρίνει και το μέλλον της διαπραγμάτευσης έχει σήμερα το κυβερνητικό επιτελείο με το κουαρτέτο των δανειστών. Στη συνάντηση του Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών θα πέσει στο τραπέζι το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και οι προτάσεις των δανειστών είναι σοκαριστικές καθώς ανατρέπουν όλα τα δεδομένα ακόμη και για όσους υπάγονται στον λεγόμενο νόμο Κατσέλη.

Ουσιαστικά με τους όσους που θέτει το κουαρτέτο των δανειστών ελάχιστες είναι οι πρώτες κατοικίες των πολιτών με χρέη που μένουν στο απυρόβλητο. Όλα τα υπόλοιπα σπίτια θα μπορούν να βγουν στο σφυρί προς ρευστοποίηση για να ικανοποιηθούν οι δανειστές.


Έτσι οι θεσμοί προτείνουν να πέσει το όριο της αντικειμενικής αξίας στις 120.000 ευρώ ανεξάρτητα από την οικογενειακή κατάσταση του οφειλέτη, ενώ σήμερα προβλέπεται αντικειμενική αξία 300.000 ευρώ για άγαμο και 450.000 για έγγαμο με δύο παιδιά. Παράλληλα οι δανειστές στα εισοδηματικά κριτήρια του οφειλέτη δέχονται όριο εισοδήματος 12.000 ευρώ (οικογενειακό) ενώ από την πλευρά της η κυβέρνηση θέτει το όριο στις 30.000 ευρώ για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ουσιαστικά υπάρχει ένα χάσμα το οποίο δύσκολα θα κλείσει χωρίς αμοιβαίες υποχωρήσεις, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα ρίξουν κατά πολύ τα σημερινά όρια ανοίγοντας το δρόμο για να χαθούν περιουσίες, και ειδικά τα σπίτια οικογενειών.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη