Το "συμπληρωματικό χαράτσι" στα ΙΧ

Το "χαράτσι" της ημέρας από την Εφορία αφορά στα ΙΧ και ειδικότερα στο συμπληρωματικό φόρο που καλούνται να πληρώσουν όσοι έχουν στην ιδιοκτησία του ΙΧ άνω των 2.500 κ.ε..

Στο Taxis αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά με το φόρο αυτό που έφερε η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και η οποία προβλέπει την αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα ΙΧ 2.500 κ.ε. και άνω στο 13% επί της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης από 10% προηγουμένως.

Η διαφορά των 3 μονάδων, η οποία περιλαμβάνεται στα νέα ειδοποιητήρια της εφορίας, θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι και το τέλος Νεομβρίου.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση της εφάπαξ πληρωμής παρέχεται έκπτωση 2%, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής σε τρεις δόσεις ως εξής:

1η Δόση - 30.11.2015

2η Δόση - 31.12.2015

3η Δόση - 29.02.2016

Επίσης μπορείτε να πληρώσετε το φόρο σε άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα. Οι δόσεις είναι έξι, εννέα ή δώδεκα ανάλογα με την τράπεζα.

Τα ποσά που καλείται να πληρώσει ο κάθε ιδιοκτήτης εφάπαξ ή σε τρεις δόσεις φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί και πιο συγκεκριμένα στη στήλη επιβάρυνση.


Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη