Απίστευτη διαταραχή! Γεννιούνται κορίτσια και αλλάζουν φύλο στην εφηβεία

Σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Δομινικανής Δημοκρατίας μπορεί τα κορίτσια να γίνουν αγόρια λόγω μιας σπάνιας γενετικής διαταραχής. 

Ο 24χρονος Johny γεννήθηκε κορίτσι. Του έδωσαν το όνομα Felecitia και μόνο στην εφηβεία ανέπτυξε αντρικά γεννητικά όργανα.

Είναι ένα από τα πολλά παιδιά στο Salinas που φαινομενικά γεννιούνται γυναίκες για να γίνουν άντρες στην εφηβεία τους.
Αν και η ιστορία του Johny μπορεί να φαίνεται απίστευτη, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις μικρών κοριτσιών που αλλάζουν σε αγόρια.

Είναι μάλιστα τόσο διαδεδομένο στο απομακρυσμένο χωριό που δεν θεωρείται πλέον μη φυσιολογικό. Τα παιδιά απλά αναφέρονται "guevedoces" (=πέος στα 12).

"Θυμάμαι να φοράω ένα μικρό κόκκινο φόρεμα. Γεννήθηκα στο σπίτι. Δεν ήξεραν τι φύλο ήμουν. Πήγα σχολείο και φορούσα τη φούστα μου. Δεν μου άρεσε να ντύνομαι σαν κορίτσι.

Όταν μου αγόραζαν κοριτσίστικα παιχνίδια δεν έπαιζα μαζί τους. Το μόνο που ήθελα ήταν να παίζω με αγόρια" είπε στον Dr Michael Mosley για τη σειρά του BBC2 "Countdown to Life – the extraordinary making of you".

Η σπάνια γενετική διαταραχή εμφανίζεται εξαιτίας της έλλειψης ενός ενζύμου που εμποδίζει την παραγωγή μιας συγκεκριμένης μορφής της αντρικής ορμόνης στη μήτρα.

Έτσι συμβαίνει σε μια άλλη περίοδο παραγωγής τεράστιου ποσού τεστοστερόνης. Στην εφηβεία. "Όταν άλλαξα ήμουν ευτυχισμένος". Νιώθω άντρας τώρα, σημείωσε ο Johnny που η ζωή του άλλαξε στα 7 του χρόνια.

Οι guevedoces ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά από την ενδοκρινολόγο Dr Julianne Imperato του Πανεπιστημίου Cornell στη δεκαετία του 1970.

Επειδή η διαταραχή είναι τόσο διαδεδομένη και αποδεκτή, η Δομινικανή Δημοκρατία πιστεύει ότι υπάρχουν 3 κατηγορίες σεξουαλικότητας. Αρσενικό, θηλυκό και ψευδοερμαφρόδιτο.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη