Κρήτη: Ισόβια για τη δολοφονία με τις μαγκούρες - Η απόφαση του δικαστηρίου και τα λόγια της εισαγγελέως!

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τους τρεις κατηγορούμενους στην υπόθεση της δολοφονίας του 51χρονου Κωνσταντίνου Προβιδάκη, πριν από περίπου ένα χρόνο, στο Αντισκάρι.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, μετά από μια μαραθώνια διαδικασία που άρχισε στις 11.00 το πρωί της Τρίτης και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 03.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, αποφάσισε να επιβάλλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και στους 3 κατηγορούμενους.

Για τα δύο αδέρφια, τον 34χρονο και τον 25χρονο, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη. Δικαστές και ένορκοι δεν είχαν καμιά αμφιβολία για την ενοχή τους, αναφορικά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συναυτουργία που τους βάρυνε.

Αντιθέτως για τον 27χρονο βοσκό τους, που επίσης κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του άτυχου Κωνσταντίνου Προβιδάκη, η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία 4-2. Μία εκ των δικαστών και ένας ένορκος που μειοψήφισαν είχαν την άποψη ότι ο 25χρονος έπρεπε να κριθεί ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα από το ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης για τους πελάτες τους, συμφωνώντας με τη θέση της εισαγγελέως, η οποία τόνισε ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι. «Επειδή είναι νέοι άνθρωποι θα ήθελα να δώσω ελαφρυντικό αλλά όχι αορίστως και χωρίς να συντρέχουν οι λόγοι, για να «σπάσουν» τα ισόβια», είπε χαρακτηριστικά.

Αν και απόφαση του δικαστηρίου δεν ικανοποίησε κανένα από τα συγγενικά πρόσωπα των κατηγορουμένων, οι οποίοι παρέμειναν μέχρι το τέλος στη δικαστική αίθουσα, φρόντισαν να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους και οι διαμαρτυρίες τους περιορίστηκαν στις συζητήσεις που είχαν με τους συνηγόρους τους, στους διαδρόμους του δικαστηρίου.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη