Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για την Τρίτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασίας: απογευματινές 11 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελαχίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασίας: απογευματινές 12 έως 28 βαθμούς κελσίου. στα νησιά του Ιονίου η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: απογευματινές βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασίας: απογευματινές 12 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: απογευματινές 14 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: απογευματινές 14 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικοί απογευματινές βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: απογευματινές 13 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: απογευματινές νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 06-05-2015
Καιρός: αίθριος
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ. \
Θερμοκρασία: Σε άνοδο. θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλή για την εποχή επίπεδα (θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς κελσίου).

Πέμπτη 07-05-2015
Καιρός: στην κεντρική και βόρεια χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικες βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα οι οποίες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στα κεντρικά και νότια θα κυμανθεί σε υψηλή για την εποχή επίπεδα (θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 33 και πιθανόν κατά τόπους τους 34 βαθμούς κελσίου). Σε μικρή πτώση από το απόγευμα στα βόρεια.

Παρασκευή 08-05-2015
Καιρός: λίγες νεφώσεις αυξημένες κατά τόπους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα γίνουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση. Θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα (θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς κελσίου).

Σάββατο 09-05-2015 και Κυριακή 10-05-2015
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη