Χανιά: “Έφυγε” η 25χρονη καρκινοπαθής που είχε μείνει ανασφάλιστη

Θρήνος στα Χανιά από τον πρόωρο χαμό της Βιλιάνας, της 25χρονης κοπέλας που έπασχε από μία σπάνια γονιδιακή μετάλλαξη και από το 2008 πάλευε με τον καρκίνο στον εγκέφαλο.

Η Βιλιάνα “έφυγε” νωρίς σήμερα το πρωί. Η ιστορία της, έγινι γνωστή από την απανθρωπιά του γιατρού του ΚΕΠΑ που τρεις μέρες πριν είχε αρνηθεί να εξετάσει τον φάκελό της στο ΙΚΑ Χανίων, επειδή η κοπέλα -που ήταν σε κώμα- δεν εμφανίστηκε στην επιτροπή!

Το ρεπορτάζ του zarpanews.gr, συγκίνησε την κοινή γνώμη και προκάλεσε την άμεση κινητοποιήση των αρμοδιών που κατάφεραν να δώσουν λύση μέσα σε λίγες ώρες, ενώ “συγνώμη” εκ μέρους του ιδρύματος, ζήτησε δημόσια ο διοικητής του ΙΚΑ Χανίων, Στέλιος Ανετάκης που ανακοίνωσε ότι έχει κινηθεί διαδικασία επιβολής κυρώσεων για τον γιατρό.

Γνωρίσαμε τη Βιλιάνα μέσα από τις διηγήσεις των γονιών της. Ένα πανέμορφο κορίτσι, πρόσχαρο, κοινωνικό, μια άριστη μαθήτρια που διέπρεπε σε όλους τους τομείς της σχολικής και κοινωνικής ζωής.

Τα τελευταία χρόνια, έδινε μια μάχη άνιση όχι μόνο με την αρρώστια αλλά και με τις παθογένειες του εθνικού συστήματος υγείας και κοινωνικής ασφάλισης.

Μια μάχη που η οικογένεια θα συνεχίσει να δίνει, καθώς τόσο η μητέρα όσο και τα δύο μικρότερα αδέλφια της, έχουν την ίδια μετάλλαξη.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη