Πανελλήνιες 2015: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Χιλιάδες τελειόφοιτοι μαθητές μετρούν αντίστροφα για να μπουν στην “μάχη¨ των Πανελληνίων Εξετάσεων με την ελπίδα εισαγωγής τους στη σχολή της επιθυμίας τους. 

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) θα αρχίσουν στις 18 Μαΐου, ενώ για τους μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) στις 19 Μαΐου.

Όλοι οι υποψήφιοι στις αρχές Μαΐου στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την αίτηση-δήλωση του Φεβρουαρίου θα αποκτήσουν το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα ή στα ειδικά μαθήματα.

Στα μέσα Ιουνίου όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την αίτηση-δήλωση του Φεβρουαρίου, θα πρέπει να προσέλθουν ώστε να αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας -password- για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων θα μπορούν να αποκτήσουν το password σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει τα δύο νέα τμήματα που συμπεριλαμβάνονται στο μηχανογραφικό. Τα τμήματα αυτά είναι: το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας το οποίο θα δεχθεί 60 νέους φοιτητές και εντάσσεται στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δημιουργείται Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών που θα δεχθεί 40 νέους εισακτέους.

Και φέτος η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει ηλεκτρονικά από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη