Πάτρα: 20χρονος έζησε τον τρόμο μέσω Facebook – Πώς τον εκβίαζαν

Θύμα εκβιασμού, μέσω Facebook, έπεσε ένας 20χρονος από την Πάτρα. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια και συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα.

Ο νεαρός είχε δεχθεί πρόσκληση από 39χρονο για να πάει στην Βραζιλία για εργασία. Πράγματι πήγε στην χώρα της Λατινικής Αμερικής όπου και έμεινε για αρκετό καιρό στο ίδιο σπίτι με τον 39χρονο.

Για κάποιο διάστημα οι δυο τους πήγαν και στη Χιλή, μετά όμως ο νεαρός διαφώνησε και γύρισε στην Πάτρα.
Έκτοτε ο «οικοδεσπότης» του άρχισε ένα «παιχνίδι» εκβιασμού, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο 20χρονος είχε αποθηκεύσει φωτογραφίες του στον υπολογιστή που χρησιμοποιούσαν από κοινού στη Βραζιλία.

Ο 39χρονος φέρεται να έφτιαξε ψεύτικο προφίλ στο facebook  όπου ανέβαζε «άσεμνες» φωτογραφίες του νεαρού. Στη συνέχεια ζητούσε χρήματα από την οικογένειά του προκειμένου να τους δώσει τους κωδικούς και έτσι εκείνοι να κατεβάσουν τις φωτογραφίες.

Το πρωί του Σαββάτου, και μετά από συνεννόηση με την αστυνομία, η μητέρα του 20χρονου έδωσε ραντεβού με μια γυναίκα, που εκπροσωπούσε τον εκβιαστή, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας.

Εκεί της παρέδωσε τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει. Η γυναίκα συνελήφθη, ενώ λίγο αργότερα έπεσε στα χέρια των αστυνομικών και ο φερόμενος ως εγκέφαλος, καθώς η γυναίκα υπέδειξε το σπίτι στο οποίο διέμενε.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη