Πάτρα: Η δικηγόρος που έπαθε πλάκα όταν είδε τα μηνύματα που είχαν σταλεί από το email της!

Η ανυποψίαστη γυναίκα άνοιξε το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο και προσπαθούσε να πιστέψει στα μάτια της...

Απίστευτη απάτη έστησε χάκερ σε πατρινή δικηγόρο, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από γνωστούς της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άγνωστος χάκερ κατάφερε να «εισβάλει» στο προσωπικό της ηλεκτρονικό δίκτυο και να έχει πρόσβαση στα ηλεκτρονικά της μηνύματα.

Στη συνέχεια απέστειλε σε όλους τους γνωστούς, φίλους, συνεργάτες και συναδέλφους της μήνυμα για να την ενισχύσουν οικονομικά! Μάλιστα για να γίνει πιστευτός έγραφε στο μήνυμα πως η δικηγόρος, υποτίθεται πως βρισκόταν στο Λονδίνο και έπεσε θύμα ληστείας, με αποτέλεσμα να χάσει την τσάντα της με 1.600 ευρώ.

«Δεν έχω χρήματα να γυρίσω στην Ελλάδα, βοηθήστε με. Σας παρακαλώ στείλτε μου χρήματα», ανέφερε το μήνυμα. Υπήρχε και αριθμός λογαριασμού σε ελληνική τράπεζα, αλλά και λογαριασμός σουϊτας ξενοδοχείου του εξωτερικού, ώστε να της σταλεί έγκαιρα χρηματικό ποσό.

Όταν σήμερα το πρωϊ η δικηγόρος διάβασε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή το μήνυμα, πήρε αμέσως τηλέφωνο και αποκαλύφθηκε η απάτη. Ηδη έχει κινήσει διαδικασίες μέσω της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για να εντοπιστεί ο χάκερ, ενώ σύμφωνα με όσα έχει πληροφορηθεί το tempo24.gr μηνύματα για βοήθεια είχαν φθάσει μέχρι την μακρινή Αυστραλία!

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη