Δείτε τα δέκα σήμαδια που δείχνουν πρόβλημα στη χολή!

Η χοληδόχος κύστη είναι ένα μικρό όργανο κάτω από το συκώτι και ρόλος της είναι να βοηθάει στη διάσπαση των τροφών και την πέψη. Πολλές φορές όμως δημιουργεί κάποια προβλήματα, τα οποία εμφανίζονται συνήθως με πόνο στην κοιλιά. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις παθήσεις και τα συμπτώματα της χοληδόχου κύστης.


Η χοληδόχος κύστη δεν είναι ένα όργανο που προκαλεί  πολλή προσοχή,  αν δεν εμφανιστεί κάποιος πόνος.  
Η χοληδόχος κύστη είναι ένας μικρός σάκος που αποθηκεύει τη χολή από το ήπαρ και βρίσκεται ακριβώς κάτω από το συκώτι. Ο ρόλος της είναι να απελευθερώνει τη χολή στο λεπτό έντερο και συμβάλει έτσι στη διάσπαση των τροφίμων που τρώμε, ιδιαίτερα τα λιπαρά. Ας δούμε όμως, ποια είναι τα σημάδια,  όταν κάτι δεν πάει καλά με την χοληδόχο κύστη.
 
- Οι χολόλιθοι (χολολιθίαση). Αυτό είναι το όνομα της ασθένειας, όταν μικρές πέτρες,   αναπτύσσονται στο εσωτερικό της χοληδόχου κύστης. Οι χολόλιθοι μπορεί να προκαλέσουν έντονο πόνο, γνωστό και ως κολικό της χοληδόχου κύστης. 
- Φλεγμονή της χοληδόχου κύστης (χολοκυστίτιδα). Φλεγμονή της χοληδόχου κύστεως μπορεί  να προκληθεί από χολόλιθους, υπερβολική χρήση αλκοόλ, λοιμώξεις, ή ακόμη και όγκους.  
Τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με το πρόβλημα  της χοληδόχου κύστης, αλλά τα περισσότερα  ξεκινούν με πόνο στην άνω κοιλιακή χώρα, είτε  στη μέση. Περισσότερα συμπτώματα είναι:
- πόνος που επιδεινώνεται μετά από την κατανάλωση ενός γεύματος, ιδιαίτερα  μετά από ένα μεγάλο, βαρύ και λιπαρό γεύμα
 - πόνος που αυξάνεται με την εισπνοή
πόνος στο στήθος
-καούρα, δυσπεψία  και πολλά αέρια
 - Έμετος, ναυτία, πυρετός
 
Αν εντοπίσετε το πρόβλημα, είναι απόλυτα εφικτό να βρεθεί η άμεση θεραπεία, για να  λειτουργήσει ομαλά και πάλι το πεπτικό σας σύστημα.  

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη
Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Πηγή: iatropedia.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη