Κρήτη: Η πενταήμερη εκδρομή των μαθητών πήρε απρόβλεπτη τροπή - Αγωνία για γονείς και συνοδούς καθηγητές!

Για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πενταήμερης εκδρομής ενημερώθηκε μέχρι και ο υπουργός υγείας...

«Ξινή» βγήκε η πενταήμερη εκδρομή μαθητών από την Φλώρινα που πήγαν στην Κρήτη να περάσουν κάποιες στιγμές χαλάρωσης λίγους μήνες πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις. Οι 22 μαθητές χθες το βράδυ (15-03-2015), λίγο πριν τα μεσάνυχτα, έκαναν εισαγωγή στο Βενιζέλειο νοσοκομείου του Ηρακλείου με συμπτώματα δηλητηρίασης.

Το χρονικό της υπόθεσης
Χθες το πρωί οι 59 μαθητές του λυκείου Αμυνταίου της Φλώρινας έφυγαν από το Ηράκλειο, όπου διαμένουν, και πήγαν στο Ρέθυμνο για εκδρομή. Κατά την επιστροφή τους στο Ηράκλειο αλλά και το ξενοδοχείο, 22 μαθητές άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας καθώς είχαν τάση για έμετο αλλά και διάρροιες.

Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρα του οποίου έσπευσαν στο κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου όπου διέμεναν οι μαθητές. Εκεί ξεκίνησε η διαλογή από τους γιατρούς και σταδιακά μεταφέρθηκαν οι 22 μαθητές στο Βενιζέλειο το οποίο και εφημέρευε. Για το συμβάν ενημερώθηκε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Νίκος Χαριτάκης ο οποίος έσπευσε στο νοσοκομείο για να διευθετήσει την κατάσταση.

«Τα παιδιά που ήρθαν ήταν τα περισσότερα σε καλή κατάσταση. Τρία μόνο παιδιά είχαν εντονότερα συμπτώματα όπως λιποθυμίες αλλά και ανέβασαν πυρετό. Οι γιατροί αμέσως ανέλαβαν την κατάσταση και μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό χορήγησαν ορούς στα παιδιά και τους τακτοποίησαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών», ανέφερε ο κ. Χαριτάκης ενώ τόνισε πως σήμερα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολύημερη για τα παιδιά ολοκληρώνεται αύριο το βράδυ που φεύγουν από την Κρήτη κι επιστρέφουν στην Φλώρινα. «Μίλησα τηλεφωνικά με τον υπουργό Υγείας, κ. Κουρουπλή, τον οποίο και ενημέρωσα πλήρως», επεσήμανε ο κ. Χαριτάκης.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη