Νέο σύστημα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών – Τι αλλάζει

Νέα κυβέρνηση, νέες αλλαγές στην Παιδεία. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν από τα χείλη της ηγεσίας του υπουργείου έρχονται αλλαγές τόσο στη λειτουργία των σχολείων, όσο και στις προσλήψεις, αλλά και τις συνταξιοδοτήσεις των δασκάλων και των καθηγητών.

Σε ό,τι αφορά σε όσους θέλουν να συνταξιοδοτηθούν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ηγεσία του υπουργείου προσανατολίζεται στο να βάλει τέλος στις συνταξιοδοτήσεις μέσα στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι οποίες αναγκάζουν το υπουργείο σε μετακινήσεις εκπαιδευτικών ή σε προσλήψεις αναπληρωτών.
Παράλληλα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της νέας ηγεσίας οι εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν εκτός δημοσίου θα επαναπροσληφθούν.
Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις αλλάζει το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών και με βάση το νέο σύστημα θα προσμετρώνται η προϋπηρεσία, τα μεταπτυχιακά, αλλά και τα υπόλοιπα προσόντα που διαθέτει κάποιος.
Την ίδια ώρα οι συγχωνεύσεις που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση θα αξιολογηθούν από την αρχή και εάν χρειαστεί θα λειτουργήσουν ξανά κάποιες σχολικές μονάδες.
Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών καταργούνται οι υπάρχουσες διατάξεις και θα εξεταστεί νέο σύστημα.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη