Φωτιά παίρνει ο ΦΠΑ – Νέο χαράτσι σε βενζίνη, πετρέλαιο και ποτά

Με... αντίδωρο την όποια αύξηση του αφορολόγητου, εάν αυτή εγκριθεί από τους Θεσμούς, η κυβέρνηση ετοιμάζει επιδρομή στις τσέπες των πολιτών με αύξηση στους έμμεσους φόρους βασικών καταναλωτικών προϊόντων 

Για να μην αυξηθεί οριζόντια ο ΦΠΑ όλα δείχνουν πως έρχεται αύξηση στους ειδικούς φόρους των καυσίμων, όχι όμως στον φόρο του πετρελαίου θέρμανσης. Αν και το πετρέλαιο θέρμανσης δεν θα αυξηθεί, βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθούν καθώς παρά τη μείωση των τιμών του πετρελαίου η πτώση του ευρώ και οι αυξημένοι φόροι θα προκαλέσουν ένα δυσβάσταχτο μείγμα για την τσέπη των πολιτών.

Ανάλογη αύξηση στον ειδικό φόρο αναμένεται και στα ποτά, όμως φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει αύξηση στη φορολογία των τσιγάρων καθώς ήδη οι φόροι φτάνουν στο 80% της τιμής που πληρώνει ο καταναλωτής.

Σε ό,τι αφορά στον ΦΠΑ φαίνεται ότι φάρμακα, γάλατα, ψωμί, βιβλία, εφημερίδες, εισιτήρια, ζυμαρικά, κρέατα, φρούτα, αλλά και ενέργεια (ηλεκτρικό, φυσικό αέριο) και εστίαση, θα παραμείνουν στον συντελεστή που είναι σήμερα, όμως για όλα τα άλλα συζητείται αύξηση των συντελεστών και φυσικά έμμεση αύξηση στην τιμή τους.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη