Νέες αποκαλύψεις για τα “καψόνια” στον Βαγγέλη Γιακουμάκη – Του είχαν σπάσει ακόμη και το κρεβάτι!

- “Σημεία και τέρατα” στο πόρισμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα όσα διαδραματίζονταν στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων
- Έψαχνε τάβλες για να φτιάξει το κρεβάτι του ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης – Το περιστατικό με την ντουλάπα και τα κουρεμένα μαλλιά 
- “Γνώριζαν” οι καθηγητές τις επιθέσεις” - Γιατί δεν τιμωρούσαν τους νταήδες της Σχολής
- Το βίντεο που τραβήχτηκε στο δωμάτιο του Βαγγέλη και αναλύεται καρέ-καρέ από τους αστυνομικούς

Οι εφιαλτικές στιγμές που ζούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης τους τελευταίους μήνες στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων με τα ανελέητα “καψόνια” από “νταήδες” συμφοιτητές του, αποκαλύπτονται από το πόρισμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την ώρα που όλη η Ελλάδα παρακολουθεί συγκλονισμένη τις εξελίξεις στη δραματική υπόθεση του 20χρονου φοιτητή, μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό του, νεκρό, κοντά στη Σχολή, και νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας οργή και θλίψη.

Φοιτητές, αλλά και εργαζόμενοι στη Σχολή των Ιωαννίνων άρχισαν να ανοίγουν τα στόματά τους, δίνοντας μία γεύση από τις άγριες καταστάσεις που συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες της εστίας. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, δε, είναι ότι παρόλο που καταγράφονταν περιστατικά βίας στο βιβλίο συμβάντων της Σχολής, δεν υποβάλλονταν οι ανάλογες ποινές στους υπαιτίους.

Έψαχνε τάβλες για να κοιμηθεί στο κρεβάτι του

Χαρακτηριστικό είναι απόσπασμα των όσων κατέγραψε στο βιβλίο ο φύλακας της Σχολής, που γράφει στις 8 Μαρτίου 2014 στο βιβλίο ότι ενώ ο Βαγγέλης έλειπε στην Κρήτη για την Καθαρά Δευτέρα, συμφοιτητές του έσπασαν το κρεβάτι του. Για εκείνο το βράδυ ο φύλακας αναφέρει ότι «όταν πήγα για δεύτερη φορά στις 03.10 τα ξημερώματα να ελέγξω τι συμβαίνει είδα τον … (αναφέρει όνομα σπουδαστή) με κόκκινα χέρια και εμφανώς αναστατωμένο». Οταν ο Βαγγέλης γύρισε την επόμενη μέρα στα Γιάννενα έψαχνε, σύμφωνα με τους μάρτυρες, να βρει τάβλες για να φτιάξει το κρεβάτι του και να μπορέσει να κοιμηθεί.

Ένα ακόμη περιστατικό, στις 25 Ιανουαρίου, βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών. Για εκείνη την ημέρα, πολλοί διαφορετικοί σπουδαστές είχαν ακούσει για τραμπουκισμούς εις βάρος του 20χρονου Γιακουμάκη. «Την ημέρα αυτή είχα ακούσει ότι θα τον δένανε σε καρέκλα και θα τον κλειδώνανε στην ντουλάπα», αναφέρουν οι καταθέσεις.

Η Διεύθυνση της Σχολής, σύμφωνα με όσα είπαν αρκετοί φοιτητές, γνώριζε τι συνέβαινε αλλά δεν παρενέβαινε στο βαθμό που θα έπρεπε. Σε κατάθεσή του φίλος του Βαγγέλη λέει ότι «ο αρχηγός της παρέας των Κρητικών εμφανιζόταν ως ο εκπρόσωπος των πατριωτών του στα θέματα που προκύπτουν στη σχολή και σχετίζονται με το διευθυντή».
Οι φοιτητές από την Κρήτη που φέρονται να τραμπούκιζαν σπουδαστές ήταν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πορίσματος, μεμονωμένα παραδείγματα, τα οποία, ωστόσο, έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Όταν ένας από τους φοιτητές της σχολής ρωτήθηκε από τον ανακριτικό υπάλληλο γιατί πιστεύει ότι η Διεύθυνση της Σχολής δεν έβαζε ένα τέλος στα περιστατικά αυτά, απαντά: «Εμείς ό,τι μαθαίναμε τα λέγαμε. Είχαμε πει ότι συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Θεωρώ ότι μπορεί να υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις».

Αρμόδια στελέχη τονίζουν, πάντως, ότι κανένας πολιτικός δεν τηλεφώνησε στη Διεύθυνση για θέμα που σχετίζεται με την υπόθεση Γιακουμάκη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο είναι οι πολιτικοί που είχαν επικοινωνήσει με τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής για διευθέτηση άλλων θεμάτων.

Περιστατικά σοκ καταγράφηκαν στο βιβλίο συμβάντων: Βρέθηκαν κουρεμένα μαλλιά στο τέλος του διαδρόμου!

7/3/2014: Οι μαθητές στο 212 δωμάτιο έκαναν φασαρία κατά τις 00.15. Ανέβηκα επάνω και είδα στο δωμάτιο το μαθητή… (αναφέρεται όνομα) να πιάνει με το χέρι του τον ώμο πονώντας. Οταν τον ρώτησα τι έπαθε, μου είπε «τίποτα». Συγχρόνως είχαν βγει από το δωμάτιο οι… (αναφέρονται ονόματα) και πήγαν στο δωμάτιο 210. Ανέβηκα ξανά στις 00.30 και τους είδα να κάθονται μαζί και να παίζουν ένα παιχνίδι.

8/3/2014: Ωρα 02.20 ακούστηκε φασαρία από τους πάνω ορόφους. Ολα ήταν ήσυχα εκτός από το δωμάτιο 212 όπου οι παραπάνω φοιτητές έκαναν έντονη φασαρία. Ακούγονταν ήχοι από σανίδες, έπιπλα και σωματικοί ήχοι. Αφού περίμενα πέντε λεπτά και οι ήχοι συνεχίζονταν, χτύπησα την πόρτα και πήγα να δω στο δωμάτιο τι συμβαίνει. Ηταν όμως κλειδωμένα. Σταμάτησαν ξαφνικά τη φασαρία και τους φώναξα να ανοίξουν. Αργησαν χαρακτηριστικά να το κάνουν αφού εν τω μεταξύ σιγοψιθύριζαν. Οταν μου ανοίξανε έκαναν ότι δεν τρέχει τίποτε και πως ο θόρυβος προερχόταν από τον … (αναφέρεται όνομα) που μετακόμιζε το κρεβάτι (το οποίο ήταν μισοδιαλυμένο και ανήκε στον Βαγγέλη Γιακουμάκη). Το δωμάτιο ήταν ανάστατο και βρόμικο. Κάθονταν όλοι αρνάκια βλέποντας το Play Station, εκτός του… (αναφέρεται όνομα) που στεκόταν όρθιος δίπλα από το κρεβάτι. Παρατήρησα ότι τα χέρια του… (αναφέρεται όνομα) ήταν κόκκινα και ο ίδιος αναστατωμένος. Δεν παραδέχθηκαν τίποτα απ’ ό,τι τους είπα. «Σαν τι να γίνεται, επαέ;», μου απάντησαν. Οταν προχώρησα συνέχιζαν για λίγα λεπτά να μιλούν και να γελάνε δυνατά. Ωρα 03.10. Βρέθηκαν κουρεμένα μαλλιά στο τέλος του διαδρόμου, στην πίσω είσοδο. Αποδείχθηκε ότι ήταν από το πατάκι εισόδου. Οταν γύρισε την επόμενη ημέρα ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είδε σπασμένο το κρεβάτι του και άρχισε να περιφέρεται στους διαδρόμους ζητώντας από τους συμφοιτητές του τάβλες για να επιδιορθώσει τη ζημιά και να μπορέσει να κοιμηθεί.

Τι περιείχε το επίμαχο βίντεο που αναλύουν οι αστυνομικοί

Στο μεταξύ, καρέ-καρέ αναλύουν οι ειδικοί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ το βίντεο που τους παρέδωσε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ελπίζοντας πως θα εντοπίσουν στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στη λύση του “γρίφου” του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίμαχο υλικό, τραβήχτηκε πέρυσι μέσα στο δωμάτιο του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, στα Γιάννενα, και δείχνει τον ίδιο παρέα με τέσσερα ακόμη άτομα, συμφοιτητές του στη Σχολή.

Πηγές αναφέρουν ότι στο επίμαχο υλικό οι νεαροί φαίνονται να κάνουν “χονδροειδή” αστεία με τον Βαγγέλη, ο οποίος φέρεται να συμμετέχει στην “πλάκα”. Σε κάποιο σημείο, οι τέσσερις νεαροί πιάνουν τον 20χρονο από τα χέρια και τα πόδια και τον ρίχνουν στο κρεβάτι και να τον ξεγυμνώνουν ανεπαίσθητα... εν είδει πλάκας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο τέλος του βίντεο, φαίνονται και οι πέντε να χαμογελούν στην κάμερα.

Αυτό που θα κάνουν τώρα οι αστυνομικοί είναι να ταυτοποιήσουν τα συγκεκριμένα άτομα και να τους πάρουν καταθέσεις, ενώ αναζητείται και ο πέμπτος, που βιντεοσκόπησε το περιστατικό.

Τα αποτελέσματα από την ανάλυση του υλικού αναμένεται να αποσταλούν στην Ασφάλεια Ιωαννίνων, που διερευνά την υπόθεση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη