Κρήτη: Παραβίασε το κόκκινο και σκότωσε νεαρό ντελιβερά - Χωρίς δίπλωμα ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου!

Στις αίθουσες του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης αναβιώνει σήμερα, η τραγική υπόθεση του 29χρονου διανομέα φαγητού Νίκου Πετράκη...

ο οποίος τον Ιανουάριο του 2008 είχε παρασυρθεί και εγκαταλειφθεί στην τύχη του από οδηγό αγροτικού αυτοκινήτου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει και πάλι, αφού η δίκη διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό, ο 28χρονος σήμερα οδηγός, ο οποίος το βράδυ της 20ης Ιανουαρίου του 2008 στάθηκε η αφορμή για το θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου Πετράκη.

Πρωτοδίκως, ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου. Οι λεπτομέρειες του περιστατικού είχαν συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Κρήτης. Το μοιραίο βράδυ, ο οδηγός του αγροτικού, το οποίο να σημειωθεί ανήκε στον πατέρα του και ο ίδιος δεν διέθετε άδεια ικανότητα οδηγού, κινούνταν στην παραλιακά λεωφόρο του Ηρακλείου κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Όταν έγινε αντιληπτός από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, κατεβλήθη προσπάθεια για να τον ακινητοποιήσουν, στη συμβολή της παραλιακής λεωφόρου με τη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως. Ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έστριψε στη λεωφόρο Καζαντίδη παραβιάζοντας το σηματοδότη.

Το αποτέλεσμα ήταν να συγκρουστεί με το δίκυκλο που οδηγούσε ο άτυχος διανομέας, τραυματίζοντας τον πολύ σοβαρά. Ο οδηγός εγκατέλειψε το θύμα του και έσπευσε να εξαφανιστεί, ενώ ο Νίκος Πετράκης μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του εφημερεύοντος νοσοκομείου, όπου και εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα, υποκύπτοντας στα τραύματά του.

Ο 28χρονος κατηγορούμενος, με δεδομένο ότι η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου είχε αναστέλλουσα δύναμη δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή.

Πηγή: newsit.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη