Τι μπορείτε να πάθετε από τον εθισμό στο πορνό

Με ένα κλικ έχεις πρόσβαση σε οποιοδήποτε πληροφορία. Το διαδίκτυο δεν απελευθέρωσε μόνο τις γνώσεις και τις  πληροφορίες αλλά άλλαξε και την σχέση των δυο φύλων.
Οι εποχές που οι άνδρες έμπαιναν κρυφά στα μικρά δωματιάκια των καταστημάτων ενοικιάσεων βιντεοκασετών έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Με ένα κλικ από τον προσωπικό τους υπολογιστή έχουν τη δυνατότητα μέσα σε λίγα λεπτά να παρακολουθούν ''ροζ''ταινίες.

Βέβαια δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που ένας άντρας εθίζεται σε τέτοιο βαθμό που όχι μόνο αδιαφορεί ερωτικά για την σύντροφό του, αλλά περνάει  όλη του την ημέρα κοιτάζοντας μια οθόνη!

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της επιθεώρησης «Sex Roles» το ισχυρό φύλο φαίνεται ότι απολαμβάνει τις ροζ ταινίες λόγω σεξουαλικής ποικιλίας ενώ η πλειοψηφία επισημαίνει ότι έτσι αποφεύγει τη δέσμευση και τη μουρμούρα.

Ωστόσο ουδέν καλό αμιγές κακού. Η εξάρτηση αυτή σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες προκαλεί μείωση της μείωση της ερωτικής επιθυμίας,  πρόωρη εκσπερμάτιση, αλλά και η συναισθηματική αδιαφορία

Όπως επισημαίνει ο ψυχολόγος και θεραπευτής Στέφανο Μποβέρο πλέον η πορνό- εξάρτηση έχει συμπεριληφθεί στην κατηγορία των νέων εξαρτήσεων που χρήζουν και θεραπείας. Σύμφωνα με τον δρ Μποβέρο «η εξάρτηση αυτή μπορεί να πάρει τέτοιες διαστάσεις ώστε να επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητα  και τις διαπροσωπικές  σχέσεις των εθισμένων.

Από την άλλη πλευρά οι γυναίκες που γνωρίζουν ότι οι σύντροφοι τους παρακολουθούν πορνό βιώνουν άσχημα την κατάσταση αυτή αφού χάνουν την αυτοεκτίμηση τους ενώ δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένες από τη σεξουαλική τους ζωή.

Πηγή: iatropedia.gr

Post a Comment

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη